Habos diós tekercs - Diós csiga 4. recept

1 adag
1310
kcal
Habos diós tekercs - Diós csiga 4.
Habos diós tekercs - Diós csiga 4.
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy klasszikus lakodalmi száraz sütemény. Nagyon szépen kinyílik sütés közben a süti, ahogy megsül benne a hab. Nagyon sokáig eláll. Kiváló vendégváró sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós csiga, dióhabos csiga, dióhabos tekercs, diós-habos tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, négy kis cipóra osztjuk, és 1 órát pihentetjük.
  3. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral keményre verjük.
  4. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert habbal, megszórjuk vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírra rakjuk, egymástól távol, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 866
elküldve: 6
receptkönyben: 248
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (5)

ildubild
ildubildszo, 2013-03-02 14:51

Most sült ki az első adag. Nem tekertem elég szorosan, így ezek kicsit "lovak" lettek, de szépek. A 2. adagot szorosan tekertem. Olyan, mint Mária fényképén. Köszönöm a receptet, jöhetnek a vendégek meozni. :)

BeaTrixy
BeaTrixysze, 2011-11-30 17:37

Nahát, én is sokat kerestem ezt szintén lagzis sütiként találkoztam vele többször. Én a diós változatát szeretem, a darált diót a felvert habba forgatni és úgy a tésztára. nyami-nyami !!!

Timurci
Timurciszo, 2011-09-17 13:31

Ez fincsi!!! Én kókuszreszelékkel csináltam úgy is nagyon jó lett! Köszi!

lazzytown
lazzytownv, 2011-01-23 13:07

 Szia!
Köszönöm a receptet,ezer éve keresem.Mifelénk is lagzis süti,csak darázsfészek néven ismert,úgy viszont teljesen más receptek ugrottak elő.
Szóval még egyszer köszönöm,meg is sütöm gyorsan!:)
Kellemes hétvégét!
Bia

maria_0725
maria_0725v, 2011-01-23 16:52

Darázsfészek néven én is ismerem, csak akkor mákkal van megszórva a hab.Puszi Marika

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
1310