Habos citromos álom recept

Habos citromos álom
Habos citromos álom
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes újságban olvastam ezt a receptet, kisebb módosítással készítettem el. A családnak azóta már többször is csináltam, a másnapot még soha sem érte meg.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nyáron igazi hűsítő finomság, de az év bármely hónapjában fogyasztható!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos süti sütés nélküli, citromos-habos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a lehűtött habtejszínt.
  2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, illetve kifacsarjuk a levüket.
  3. A tejfölt összekeverjük a porcukorral, a citromok levével, illetve a lereszelt héjukkal.
  4. A kapott masszához óvatosan hozzáforgatjuk az előzőleg felvert tejszínünk habját.
  5. Most következik a rétegzés: a tepsink aljára citromos hab kerül, utána következik a babapiskóta, így haladunk tovább, amíg el nem fogy az alapanyagunk.
  6. Nagyon fontos, hogy a sütemény aljára, illetve tetejére a citromos hab kerül.
  7. Amikor elkészültünk, akkor egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a babapiskóta jól bepuhuljon a citromos habtól.

  • tepsi mérete: 33*21*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 447
elküldve: 11
receptkönyvben: 550
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Böbe73

Mióta szakács: 2011.08.13.
2 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dzsidzsi56
dzsidzsi56 h, 2012-04-02 19:15

Citromos álom néven többféle variáció van,kisebb mennyiségekkel.Ez is egy változat,amit érdemes kipróbálni,főleg egy nagyobb családnak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2012-01-31 14:04

Tegnap megcsináltam::: szerintem is egy kicsit sok a krém de nekem a citromo leve volt kicsit sok, nagyon savanyúra sikerült ....legközelebb kevesebbet teszek bele .Más különben az íze nagyon finom ...Köszönöm ...már nagyon sok receptet kipróbáltam !!!

smagdi
smagdi k, 2011-08-30 21:47

Kedves Böbe!
Érdekes, hogy mindenki kéri, írjuk meg hogy sikerült, viszont a negatív kritikát mindenki nehezen viseli. Pedig ez nem igazán rosszalló hozzászólás volt, csak szerintem nagyon sok ez a krémmennyiség. Ha elolvasod a hozzászólásom, látod, hogy először fél adagot akartam készíteni, aztán végül teljes adag lett belőle, teljesen az általad megadott mennyiségekkel. Ez a krémmennyiség azonban akkor is sok a 40 dkg-os piskótához. Simán hozzá lehet még tenni egy kiscsomagost (kb 20 dkg-os piskótát) vagy felezni a krém mennyiséget. Ha ezt a receptet egy poharas finom krémnek nevezed, teljesen megállja a helyét, és finom hűsítő nyári édesség. Süteménynek azonban nagyon-nagyon-nagyon habos. Mivel még senki nem készítette el, nem tudom másoknak hogy ízlik, kíváncsian várom majd a többiek véleményét is.
Nem szoktam belemenni az oda-vissza írogatásnak, mert sosem sül el jó, de azért az ízlések és pofonok megjegyzés elég lekezelő.
Kívánom Neked, hogy nagyon sok finom recepttel örvendezteted még meg a nosalty olvasóit.

azovan
azovan k, 2011-08-30 21:47

Kedves Böbe73!
Hmmmm, várakozáson felüli lett!!!! Olyan, mint a legfinomabb citromfagyi, ezért egy szeletet betettem a fagyasztóba. Kíváncsi vagyok, mennyire fagy meg, holnap beszámolok róla! Mindenkinek ízlett! Fogyózóknak nem ajánlom, mert nem lehet leállni vele! :D

Böbe73
Böbe73 / Böbe73 sze, 2011-08-31 08:16

Kedves azovan!
Nagyon örülök a sikerednek, de annak még jobban, hogy ízlett ez a fincsi süti! Mi is így voltunk vele, hogy egy szeletnél nem bírtuk abbahagyni....:)

smagdi
smagdi k, 2011-08-30 11:10

Kedves Böbe!
Kipróbáltam a receptet, de nem is tudom. Jó is meg nem is. Olyan határeset. Mondjuk én voltam a lüke, mert az elején eldöntöttem, hogy fél adagot csinálok, meg a tejszínt is sokalltam bele. Aztán véletlenül kiöntöttem mindet a keverőtálba, és akkor már persze fel is vertem. Mikor kész lett, láttam, hogy na most lett elrontva az egész. Ez a hab irdatlanul sok hozzá. Szóval elő még egy tejföl és akkor legyen teljes adag. De rengeteg lett a krém ennyi babapiskótához. 3 jó nagy jénai tállal lett, már egy hete esszük, ránézni se tudunk, úgy únjuk. Ráadásul a tejszín miatt nem lesz olyan finom joghurtos íze. Szóval az én javaslatom egy nagy poharas tejfölhöz kb, 1-1,5 dl tejszín. És az pont egy szép nagy tál süti lesz. Azt hiszem ezt jó sokára fogom megismételni, de azért még egyszer kipróbálom, a saját variációm alapján. Az ötlet jó, csak finomítani kell rajta. Szerintem háztartási kekszszel jobb, mert így túl könnyű és habos az egész.

Böbe73
Böbe73 / Böbe73 k, 2011-08-30 16:11

Kedves smagdi!
Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésedet ez a finom sütemény! A krém mennyisége ami neked sok lett, az a megadott tepsi méretre való. Ez szinte biztos, mert ez egy többször kipróbált recept. Én úgy gondolom, hogyha követed a recept leírását, akkor biztosan jó lett volna, persze egy recept soha nem szentírás. A krémnek amúgy nem kell, hogy joghurtos íze legyen, ez inkább egy könnyű citromos krém, ami teljesen harmonizál a babapiskótával. Ízlések és pofonok!
Üdv
Böbe73

publikus
publikus cs, 2011-08-25 20:14

megpróbálom pohárkrémnek, lidl-ben is kapható piskótatallérral! :)

Böbe73
Böbe73 / Böbe73 h, 2011-08-29 15:14

Kedves azovan!

Ha kipróbálod, biztosan nem fogsz csalódni! Kérlek ha elkészítetted, számolj be róla, kíváncsi lennék a véleményedre! Üdv Böbe73

844