Habos banános recept

Habos banános
Habos banános
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni, egyik ilyen kísérletem részeként született ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banános krémes, banános sütemény, réteges krémes, pudingos habos kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét. A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük (azért ezzel kezdem, hogy így biztosan jók a tojások, ha gond van velük, ami külsőre nem tűnne fel, nem lehet felverni).
  2. A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk felváltva a sütőporral, kakaóval elkevert réteslisztet és a felvert habot.
  3. Közepes méretű tepsibe öntjük, és teljes lángon sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő többi tejhez öntjük, és folyamatos keverés mellett készre főzzük. Hűtjük.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  3. A banánt felszeleteljük vagy kockázzuk, és belekeverjük a krémbe.
  4. Magas oldalú tepsibe rakjuk a tésztát, rásimítjuk a krémet.

Teteje

  1. A Hulala-t a fixálókkal elkeverjük, majd ízlés szerinti porcukorral ízesítve habbá verjük. A krémre simítjuk, csokidarával vagy kakaóporral megszórva díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 423
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

ary

Mióta szakács: 2013.11.19.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya v, 2017-01-29 23:37

Tegnap megcsináltam, hatalmas sikere volt, szuper a recept úgy ahogy van (csak annyi hogy nálam a tészta az nem 15 percig, hanem kb 30 percig volt a sütőben :D ) :) köszi :)

ary83
ary / ary83 h, 2017-01-30 13:26

Örülök!! :) Most,hogy írtad,a sütési idő valóban nem annyi,de azt az oldal bontotta le időre.Nekem 30 perc,de természetesen sütőtől függ. :)

mártiti
mártiti p, 2015-01-30 13:33

A hulala fixáló nélkül is tökéletes.
Már kinéztük a receptet, csak idő kérdése mikor kerül legyártásra. :)

966