r
Nosalty Logó

Habos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsMarcsi
Habos almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 4129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2295.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9182.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3573 mg
  • Nátrium
    2487 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 4129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A sárga tésztához

  1. Először a sárga tésztát készítjük el. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport és annyi lisztet, hogy közepesen folyékony tésztát kapjunk. Az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük.
  2. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (Kicsit kinyomkodjuk a levétől.) Rászórjuk egyenletesen a sárga tészta tetejére, kicsit megcukrozzuk, illetve vaníliás cukorral és fahéjjal is meghintjük ízlés szerint. (Apróra vágott diót is szórhatunk rá.)
  3. Ezután elkészítjük a barna tésztát. A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a sütőport és néhány kanál lisztet is. (Közepesen folyékony tészta legyen itt is.)
  4. Ráöntjük az almás töltelék tetejére és egyenletesen szétkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amíg sül az egész, a tojások fehérjéből, a cukorból és a citrom levéből kemény habot verünk, majd a kisült sütire tesszük.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10-15 percig szárítjuk alacsony hőfokon (120 C fok). Jó étvágyat kívánok! A siker garantált!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11121
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
CsMarcsi 7 recept

A receptet egy nagyon kedves, volt kolléganőm-barátnőmtől kaptam, aki Szabadkáról érkezett, vajdasági magyar. Kb. 5 évvel ezelőtt osztotta meg velem ezt a receptjét, amit ezidáig a receptfüzetemben "altattam". Mivel nálunk most almaszezon van, valamilyen almás, különleges receptet kerestem, így akadtam Valika barátnőm receptjére. Gondoltam itt az alkalom, most már illene kipróbálni. Első látásra nem tűnt bonyolultnak, ezért belevágtam. Az eredmény fantasztikus lett. Az egész család a receptért könyörgött. Ez adta az ötletet, hogy ezt az ízletes finomságot a NOSALTY "rajongókkal" is megosszam.

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!