Habart krumplileves recept

Habart krumplileves
Habart krumplileves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvence, édesanyám receptje alapján.

hozzávalók / 6 adag

Leves

Töltelék

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombócleves, burgonyaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A megpucolt hagymát és a meghámozott, kockára vágott krumplit egy kisebb fazékba tesszük. Tetszés szerinti vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a leveskockát és a fűszereket (babérlevél, fekete bors, őrölt bors, paprika). Feltesszük főni. A főzés során ízlés szerint sózzuk és ízesítjük ételízesítővel.
  2. Miután a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a tölteléket.
  3. A főzés végén behabarjuk a tejszínnel és pár kanál paradicsomlével. Megbolondítjuk egy kevés bazsalikommal.
  4. Kenyérrel vagy anélkül is fogyaszthatjuk.

Töltelék

  1. Egy kisebb tálban 2 egész tojást felverünk, kicsit megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ízesítjük ételízesítővel. Hozzáadunk egy kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és egy kiskanál olajat. Annyi liszttel és zsemlemorzsával keverjük össze, hogy egy formázható masszát kapjuk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).
  2. A masszából egy kiskanál segítségével gombócokat formálunk, és a fortyogó levesbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 715
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluci

Mióta szakács: 2014.12.25.
6 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

179