r
Nosalty Logó

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Habart karfiolleves Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 1119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 25 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    629 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3118 micro
  • β-karotin
    7960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    2143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    905 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    15591 micro
  • β-karotin
    39801 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 1119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
  3. Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
  4. A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
  5. Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
  6. Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
  7. Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 124628
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Bármikor ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, csak egy egyszerű karfiollevest akartam készíteni. Valamikor valamilyen újságból vágtam ki ezt a receptet és már elkészítettem, gondoltam, most újra erre kerül a sor. Ebbe nem szoktam tenni semmilyen levesbetétet, csak a habarással sűrítem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek