r
Nosalty Logó

Habart bableves pussycat konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Habart bableves pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2053 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 343 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A beáztatott babot vízben puhára főzzük (só nélkül).
  2. A kolbászt felkarikázzuk és a többi zöldséget is felaprítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
  3. Először a kolbászt az olajon megsütjük, majd a hagymát, fokhagymát, zöldségeket is rátesszük és megdinszteljük.
  4. Fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, felengedjük vízzel és puhára főzzük.
  5. Most rátesszük leszűrta babot, megsózzuk és felforraljuk.
  6. A tejfölbe keverjük a lisztet, és annyi vizet, hogy önthető legyen. Ezzel behabarjuk a levest, és kész.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7109
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Hajdanában még a hatvanas évek elején voltam én kis fodrásztanuló egy maszek fodrászmesternél. Az ő anyukája, akit mindenki csak Mamának hívott, főzött ránk is. Mondanom sem kell, hogy olyan finoman, hogy két hónap alatt 6 kilót híztam. Igaz, a fizikai munka is (mivel eleinte csak a fejmosótál mögött álltam) nagy étvágyat csinált. Mindenesetre nagyon szerettük a főztjét, és az ő bablevese készült így. Én azóta sem változtattam. Ebbe a levesbe nem teszünk csipetkét, sem nokedlit, mert a bab, a zöldségek és a kolbász elég sűrűséget ad neki. Ez így finom, ahogy van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek