r
Nosalty Logó

Habart bableves füstölt kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habart bableves füstölt kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8303.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    4512 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1618 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este többszörös mennyiségű vízbe beáztatjuk.
  2. (Én minden habart leves, és főzelék készítését a rántással kezdem, és erre teszem föl az ételt. Nagymamám így csinálta, és én is tovább folytatom a hagyományt.) Tehát először egy kevés olajjal és kevés liszttel világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, borssal, rátesszük a babot és a kolbászt, felöntjük kb. 2 l vízzel (először kevesebb vízzel elkeverjük, és utána öntjük fel a teljes mennyiséget). Babérlevéllel ízesítjük. Kb. 2,5-3 órán át főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul, csak a végefelé sózzuk meg.
  3. Amikor a bab már majdnem puha, rakhatunk bele csipetkét, de vigyázva a mennyiséggel, mert megdagad benne.
  4. Majd habarást készítünk a tejfölből, és egy kevés (1-2 kk) lisztből. A levesből teszünk egy keveset a habaráshoz (hőkiegyenlítést végzünk), jól elkeverjük, és ráöntjük a levesre, majd elkeverjük benne, összeforraljuk.
  5. Aki szereti, még ízesítheti 1 ek ecettel.
  6. Csipetke elkészítése: a lisztet a tojással összegyúrjuk (picit sózzuk), cipót formázunk. A kész cipóból kis darabokat csipegetünk a majdnem kész levesbe, és készre főzzük. Amennyiben nem használjuk fel mindet kiszárítjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 51189
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám régen kétféleképpen főzte a bablevest: tejföllel habarva, zöldség nélkül, illetve zöldségesen habarás nélkül. Most az előbbi változatot mutatom be, hogyan készítette anno a nagyim. Én annyival bővítettem, hogy csipetkét is rakok bele.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!