r
Nosalty Logó

Gyümölcsös torta avagy a 10 dekás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös torta avagy a 10 dekás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7555 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 2840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 fokra (légkeverésnél 170 fokra).
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt (kimagozzuk, daraboljuk stb.).
  3. Kimérjük a hozzávalókat, feltörjük a tojásokat.
  4. Kivajazunk/olajozunk egy kb. 24-26 cm átmérőjű szilikon tortaformát. (Hagyományos tortaformát ki is kell lisztezni, de használhatunk sütőpapírt is.)
  5. A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük.
  6. A munka közben egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
  7. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, és kanalanként adagolva a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz. Ezzel a tészta készen is van.
  8. Ha a gyümölcs apró (pl. meggy), akkor azt őrölt dióba, mandulába vagy lisztbe forgatva belekeverhetjük a tésztába, és úgy öntjük a sütőformába.
  9. Ha a gyümölcs nagy szemű (pl. szilva, barack, ringló stb.), akkor negyedelve/felezve rárakjuk a sütőformába öntött tésztára.
  10. Sütési idő kb. 50 perc. Ezt követően hagyjuk egy kicsit kihűlni a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8926
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Megjegyzések: A tortát tálalhatjuk önmagában vagy vaníliás/fahéjas porcukorral megszórva.   Különlegesebb lesz, ha a gyümölcsből pl. szilvacsatnit készítünk hozzá, és a forró csatnit ráöntve vagy külön tálkában kínáljuk hozzá. Az almás verzió is nagyon finom almacsatnival, de vaníliaszósszal vagy vanília fagylalttal is. A meggyes verziót egy kis meggycsatnival és lágy felvert tejszínhabbal kínálhatjuk. Gyors gyümölcscsatni (pl. szilvából): Egy lábasban tegyünk 2 ek olajat és ¼ vajat. Tegyünk rá 2 ek barna cukrot, és kevergessük el, amíg karamellizálódni nem kezdene. Ekkor tegyük rá a felébe vágott, érett, kimagozott szilvákat (kb. 10-20 darab nagyságtól függően), és azokat egy kicsit nyomkodjuk meg. Szórjunk rá fűszereket (pl. 2 tk mézeskalács fűszerkeveréket). Pikánssá tehetjük 1 dl vörösborral. Addig rotyogtassuk (kb. 10-15 perc), amíg az ízek összeérnek, a szilva megfő, de karakterét nem veszíti teljesen el, azaz darabos jellegű marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most más tollával ékeskedem, mégpedig a keresztanyukáméval. Ez az ő receptje és képe is, de muszáj volt kölcsönkérnem tőle, mivel olyan szép lett! Bátran merem ajánlani mindenkinek, és a csatnit is mindenképen készítsük el hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?