r
Nosalty Logó

Gyümölcsös krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    263.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és az olajat.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180°C-os sütőbe rakjuk, és megsütjük.

krém

  1. A tojást, a cukrokat, a lisztet, tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, ha kész.
  2. Közben a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  3. Ha a vaníliakrém langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, és kikeverjük a túróval. Hűtőbe rakjuk, míg ki nem hűl.

összeállítás

  1. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, a piskótát félbevágjuk, és rákenjük a krém felét. A krémre rárakjuk az eper felét jó sűrűn, és rákenjük a krém másik felét, a krémre rárakjuk a piskóta másik felét. A süti tetejét kirakjuk az eper másik felével.
  2. Ha kész legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakán át pihen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1573
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi eperrel szoktuk csinálni, de most mangóval is kipróbáltuk. :)

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?