r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-habos torta Yoffitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Gyümölcsös-habos torta Yoffitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 392 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 1949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 392 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 1949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük175 fokra (gázon 4-es fokozat), és kivajazunk-kilisztezünk egy kapcsostortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük ki.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd félretesszük a keveréket.
  3. Robotgéppel felhabosítjuk a tojásokat a cukorral. Ez legalább 5-6 percig eltart ahhoz, hogy kellőképpen sűrű legyen a massza. Ebbe a cukros tojáshabba beleforgatjuk fakanállal a lisztes keveréket, és belekanalazzuk a tortaformába. Kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész (a tortába szúrt tűre már nem ragad a tészta), rácsra tesszük a formát, és kihűtjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a habot. A szedret összeturmixoljuk a joghurttal és a mézzel, belekeverjük a megmosott citrom héját.
  5. A zselatinport egy kis lábasba szórjuk, felelngedjük 5-6 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, és csak addig melegítjük, míg a zselatin felolvad a vízben.
  6. A zselatint a turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük.
  7. Végül a hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és ezt is fakanállal a szedres-joghurtos krémbe forgatjuk.
  8. Az elmosott tortaformát kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpack-csíkkal. (Túlkell, hogy lógjanak a tortaforma peremén!) A formába öntjük a szederhabot, ráillesztjük a tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő szükséges, hogy a zselatin megkösse a habot.
  9. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, és egy nagy tálra fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a folpack-ot, és áfonyaszemekkel díszítjük a torta tetejét!
  10. Ha nyáron kánikula van, és egy kis fagyira vágyunk, a tortát szeletekre vágva tegyük a fagyasztóba pár órára! Nagyon finom jégkrémtorta lesz belőle! :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2346
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű süti. Bármilyen szezonális bogyós gyümölcsből finom.

Hozzávalók

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek