Gyümölcsös-gesztenyés alagút recept

Gyümölcsös-gesztenyés alagút
Gyümölcsös-gesztenyés alagút
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A névnapomra készítettem a barátoknak.:-)

hozzávalók / 9 adag

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • csipet só
  • csapott kk sütőpor

A krémhez:

A töltelékhez:

  • 2 doboz darabolt gyümölcs konzerv (nem a nagy dobozos)
  • 3,5-4 dl konzerv leve
  • cukor ízlés szerint
  • 3,5 dkg zselatinpor

A tetejére:

Díszítésnek:

  • pirított dióbél

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 9 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta őzgerinc formában, gesztenyés sütialagút, piskótatekercs kicsit másként

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk sárgáját a fehérjétől. A fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót, majd kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével jó habosra kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan a sárga masszához adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját is hozzákeverjük laza mozdulatokkal.

  2. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt megsütjük.

  3. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük, hogy mikor az őzgerinc formába rakjuk, ne törjön. Párszor kihengergetjük, és vissza, majd hagyjuk kihűlni.

  4. A gesztenyemasszát picit megmikrózzuk, hogy dolgozható legyen, de nem olvadt.

  5. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a geszetenyemasszához, és rászórjuk a porcukrot, jól összedolgozzuk.

  6. A töltelékhez a gyümölcsöket egy külön tálba rakjuk. A levébe rakunk cukrot (még ha úgy érezzük, hogy jó édes cukor nélkül is, akkor is érdemes egy pici cukor bele), és beleszórjuk a zselatinport. Addig melegítjük, míg a zselatinpor fel nem olvad, majd 1-2 percig forraljuk.

  7. A piskátóból kivágunk egy akkora darabot, amivel ki tudunk bélelni egy őzgerinc formát, a megmaradt résszel pedig majd befedjük. Mindkét darab piskótát megkenjük a gesztenyekrémmel.
  8. Majd a nagyobbik darabot belehelyezzük egy alufóliával bélelt őzgerinc formába. A krémes belsejébe halmozzuk a gyümölcsöket, majd rámerjük a zselatinos levet (ne legyen forró).
  9. Ezután rátesszük a kisebbik lapot a krémes oldalával befelé. Hűtőbe rakjuk fél napra vagy egy éjszakára. A hűtőből kivéve tálra borítjuk, és leöntjük a tetejét olvasztott fehér csokival, majd megszórjuk a dióval.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 544
elküldve: 4
receptkönyben: 62
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
81 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!