Gyümölcsös-gesztenyés alagút recept

1 adag
494
kcal
Gyümölcsös-gesztenyés alagút
Gyümölcsös-gesztenyés alagút
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A névnapomra készítettem a barátoknak.:-)

hozzávalók / 9 adag

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére és a díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta őzgerinc formában, gesztenyés sütialagút, piskótatekercs kicsit másként
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk sárgáját a fehérjétől. A fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót, majd kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével jó habosra kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan a sárga masszához adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját is hozzákeverjük laza mozdulatokkal.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük, hogy mikor az őzgerinc formába rakjuk, ne törjön. Párszor kihengergetjük, és vissza, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A gesztenyemasszát picit megmikrózzuk, hogy dolgozható legyen, de nem olvadt.
  5. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a geszetenyemasszához, és rászórjuk a porcukrot, jól összedolgozzuk.
  6. A töltelékhez a gyümölcsöket egy külön tálba rakjuk. A levébe rakunk cukrot (még ha úgy érezzük, hogy jó édes cukor nélkül is, akkor is érdemes egy pici cukor bele), és beleszórjuk a zselatinport. Addig melegítjük, míg a zselatinpor fel nem olvad, majd 1-2 percig forraljuk.
  7. A piskátóból kivágunk egy akkora darabot, amivel ki tudunk bélelni egy őzgerinc formát, a megmaradt résszel pedig majd befedjük. Mindkét darab piskótát megkenjük a gesztenyekrémmel.
  8. Majd a nagyobbik darabot belehelyezzük egy alufóliával bélelt őzgerinc formába. A krémes belsejébe halmozzuk a gyümölcsöket, majd rámerjük a zselatinos levet (ne legyen forró).
  9. Ezután rátesszük a kisebbik lapot a krémes oldalával befelé. Hűtőbe rakjuk fél napra vagy egy éjszakára. A hűtőből kivéve tálra borítjuk, és leöntjük a tetejét olvasztott fehér csokival, majd megszórjuk a dióval.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 686
elküldve: 5
receptkönyben: 65
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
82 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 ok a karácsonyi készülődésre
5 ok a karácsonyi készülődésre
Itt az ideje, hogy karácsonyi hangulatba hozd magad és a környezeted. Milyen érzés, ha mindenre jut elég időd? Idén próbáld ki! Hidd el, egész más lesz az ünnep hangulata! (x)
14 mítosz a tésztafőzésről
14 mítosz a tésztafőzésről
Lehet rá legyinteni, mondván, bárki tud tésztát főzni, de ez egyáltalán nem biztos. Itt van a 14 legfőbb szabály, amiben eddig mindannyian biztosak voltunk. Eddig.
494