Gyufaszálak recept

1 adag
462
kcal
Gyufaszálak
Gyufaszálak
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benkő Laci bácsi receptjei között találtam. Vendégségbe vittem, mindenkinek nagyon tetszett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A mártogatáshoz

ajánlat

Teadélutánokra, baráti összejövetelekre, gyerekzsúrra egyaránt ajánlom, mindig mindenhol elfogyott.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyufasüti, gyufa formájú aprósüti, édes gyufastangli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a keményítőt, az élesztőt összekeverjük. Majd hozzáadjuk a csipet sót, egy egész tojást, egy tojássárgáját, a vajat(darabokra aprítva), a cukrot, és szépen lassan eldolgozzuk. 20 percig pihentetjük letakarva a hűtőszekrényben.
  2. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Egy vonalzó és egy centi segítségével fél cm széles és 8 cm hosszú csíkokra, azaz kis "gyufaszálakra" vágjuk.
  3. Az egy tojásfehérjét könnyedén kicsit felverjük, megkenjük vele a gyufaszálakat, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük őket.
  4. A tetejüket megszórjuk porcukorral elkevert cukorral, majd 180 fokos előmelegített sűtőben 12 perc alatt megsütjük
  5. Ha kihűltek, végeiket olvasztott csokoládéba mártjuk, sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 526
elküldve: 5
receptkönyben: 274
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

biribarika

Mióta szakács: 2011.02.04.
19 recept

Hozzászólások (13)

kadara
kadarak, 2013-02-05 20:47

Szeretném hétvégén elkészíteni. Lehet esetleg a vaj helyett margarint használni?

betty1983
betty1983szo, 2012-12-29 12:30

Megsütöttem, és isteni lett:) A lányaim a suliba is vittek belőle. Sikere volt. Csak ajánlani tudom. Alig bírták amúgy megvárni, míg a csoki megszáradt a sütin. Fincsi volt. Köszönjük a receptet:) Üdv.

Barabas Ica
Barabas Icasze, 2012-12-19 18:13

Meg fogom csinálni mert jó néz ki és a fiaim szeretnek ilyet csinálgatni Üdv ica

Nike23
Nike23v, 2012-12-16 15:06

Kedves biri nem tudom hogy normál élesztőből is lehet e csinálni nem csak instantból?! Én az instant élesztővel hadilábon állok:)

biribarika
biribarikav, 2012-12-16 15:14

Szia!Én csak attól félnék hogy az igazitól nagyon "pufi" lenne a tésztája és akkor nem szeletelhető ilyen szép egyenesre.De ha csak 1dkg -ot használnál hozzá,az igazán nem sok.Próba-szerencse:)

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
462