Gyufaszálak recept

1 adag
462
kcal
Gyufaszálak
Gyufaszálak
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benkő Laci bácsi receptjei között találtam. Vendégségbe vittem, mindenkinek nagyon tetszett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A mártogatáshoz

ajánlat

Teadélutánokra, baráti összejövetelekre, gyerekzsúrra egyaránt ajánlom, mindig mindenhol elfogyott.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyufasüti, gyufa formájú aprósüti, édes gyufastangli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a keményítőt, az élesztőt összekeverjük. Majd hozzáadjuk a csipet sót, egy egész tojást, egy tojássárgáját, a vajat(darabokra aprítva), a cukrot, és szépen lassan eldolgozzuk. 20 percig pihentetjük letakarva a hűtőszekrényben.
  2. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Egy vonalzó és egy centi segítségével fél cm széles és 8 cm hosszú csíkokra, azaz kis "gyufaszálakra" vágjuk.
  3. Az egy tojásfehérjét könnyedén kicsit felverjük, megkenjük vele a gyufaszálakat, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük őket.
  4. A tetejüket megszórjuk porcukorral elkevert cukorral, majd 180 fokos előmelegített sűtőben 12 perc alatt megsütjük
  5. Ha kihűltek, végeiket olvasztott csokoládéba mártjuk, sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 367
elküldve: 5
receptkönyben: 268
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

biribarika

Mióta szakács: 2011.02.04.
19 recept

Hozzászólások (13)

kadara
kadarak, 2013-02-05 21:47

Szeretném hétvégén elkészíteni. Lehet esetleg a vaj helyett margarint használni?

betty1983
betty1983szo, 2012-12-29 13:30

Megsütöttem, és isteni lett:) A lányaim a suliba is vittek belőle. Sikere volt. Csak ajánlani tudom. Alig bírták amúgy megvárni, míg a csoki megszáradt a sütin. Fincsi volt. Köszönjük a receptet:) Üdv.

Barabas Ica
Barabas Icasze, 2012-12-19 19:13

Meg fogom csinálni mert jó néz ki és a fiaim szeretnek ilyet csinálgatni Üdv ica

Nike23
Nike23v, 2012-12-16 16:06

Kedves biri nem tudom hogy normál élesztőből is lehet e csinálni nem csak instantból?! Én az instant élesztővel hadilábon állok:)

biribarika
biribarikav, 2012-12-16 16:14

Szia!Én csak attól félnék hogy az igazitól nagyon "pufi" lenne a tésztája és akkor nem szeletelhető ilyen szép egyenesre.De ha csak 1dkg -ot használnál hozzá,az igazán nem sok.Próba-szerencse:)

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
462