Gyros tál Szabóné konyhájából recept

Kalória?
Gyros tál Szabóné konyhájából
Gyros tál Szabóné konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem ördöngősség ez az étel, hiszen nem kell vele sokat bajlódni! Igazából előírt receptje sincs! Én is kész hozzávalókból (gyros fűszersó, mirelit krumpli) szoktam elkészíteni. Mindenki a saját ízvilága szerint állíthatja össze ezt a "gyors" finomságot!:-) Jobban szeretjük a "hazai" ételeket friss hozzávalókból!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyros tál egyszerűen, gyros
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fölszeletelt csirkemellet fűszerezzük a gyros fűszersóval, és kb. 1 órán át hűtőben állni hagyjuk.
  2. Egy óra elteltével tepsibe rakjuk a csirkemellet, és kevés olajjal megöntözve előmelegített sütőbe tesszük alulófiával lefedve. Kb. 20 perc után levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a húst.
  3. A zöldségeket fölkarikázzuk, és félre tesszük.
  4. Elkészítjük a mártást: egy nagy doboz tejfölt, 2 kanál ketchupot,1 kanál mustárt és fél doboz majonézt, ízlés szerint őrölt borsot jól elkeverünk, és hűtőbe tesszük.
  5. Végül megsütjük a krumplit hozzá.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 334
elküldve: 1
receptkönyben: 91
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
23 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
949