Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros tál

Gyros tál
Gyros tál
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben kóstoltam ezt az ételt elöször és gondoltam megpróbálom magam is elkészíteni. A párom is nagyon szereti. Nagy sikert is aratott. Azóta is az egyik kedvencünk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

Az öntethez

A tálaláshoz

A sült burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított tarját összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst. Egy éjszakán át pihentetjük.
  2. Másnap sütőbe tesszük. Először több mint egy órát, alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük a húst.
  3. Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: a tejfölt összekeverjük annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót és borsot.
  4. Tálaláskor a sült krumplira tesszük a húst, leöntjük az öntettel, erre jön az apróra vágott zöldség, a tetejére megint öntet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 86 037
elküldve: 2
receptkönyvben: 604
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett

Mióta szakács: 2008.11.30.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Karcsi1001
Karcsi1001 Fri, 2017-03-03 14:02

Hát igen...
Lehet hozzáadni-elvenni ezt-azt. De akkor nem ugyanaz, mint a Zsanetté. Végigolvastam az összes gyros receptet ezen az oldalon, közülük ez tetszett a legjobban, megcsináltam így. Isteni, ízlett nagyon (ízlések és ...). Elmentettem, ezentúl változtatás nélkül csak így fogom elkészíteni!
Köszönöm a receptet.

gaboca 50
gaboca 50 Sun, 2010-12-26 10:25

én megcsináltam,és annyit modositottam rajta hogy házilag készitett stékburgonyát adtam mellé köretként ha valakit érdekel(nagyobb cikkekre vágott burgonya ,vegeta,petrezselyemzöld száritott,és liszt )jol áttpörgetni a burgonyát hogy mindenhol érje a hozzávaló,és forro olajba sütni a lisztöl szép piros és ropogos lessz

kuktamonic
kuktamonic Fri, 2010-03-12 12:55

Szia!Én hasonló módon szoktam késziteni,de teszek hozzá kis pohárka rizst. a tányér szélére,és mi még fagyasztott zöldségkeveréket vajjal puhára párolok és azt is teszek hozzá,sóval delikáttal olivaolajjal bolonditotm..És öntetnek csinálok még ketscupba teszek (2dl pohárba) egy nagyobb fej nagyon apróra vágott lilahagymát..isteni fini,illetve egy kisebb pohár ketscup amibe chili szószt teszek..igy isteni.ja igen és én csirkemellel szoktam csinálni.(a hagymás mártást..előtt egy-két nappal szoktam csinálni,hogy jól összeérjen) imádjuk igy)( a fokhagymás öntet pedig hasonló ehhez.Mi igy szeretjük..nagyon fini..bár igy nagyon sok cécó van vele..de 6-8 fős családnál nagyon kiadós..és igy eékészitve nem is drága)köszönöm

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby Mon, 2010-03-08 15:08

Hát ez az étel is pont olyan hogy sokféleképpen lehet elkésziteni,ki hogy szereti.Én is próbáltam már más variációban is.

Franc24
Franc24 Sat, 2010-03-06 10:56

én is szoktam csinálni, de én csirkemellből, mert a párom azt szereti, serpenyőben szoktam kisütni és salátát teszek mellé.
azt hiszem ha kövre csinálni akarok, akkor ezt a változatot is kipróbálom!!!!

Raliz
Raliz Tue, 2010-02-09 23:07

Én is sokszor szoktam csinálni és szerintem nincs baj a gyros fűszerrel sem..én próbáltam már csirke falatkákkal és szerintem finomabb ha előző este bepácoljuk és úgy sütjök ki.Tudom ajánlani a pitát is lehet boltban is kapni és akor sali,hagyma öntet paradicsom uborka husi bele a pitába..szerintem jó:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-16 12:31

Én is így szoktam csinálni és nagyon szereti az egész család ! Javasolnám hozzá hogy aki szereti a csípős szószt az a hús szaftját /mert lesz neki a hozzáadott hagyma miatt/ és az erőspistát keverje össze és máris kész hozzá a csípős öntet. Isteni finom vele , és nem kell belőle sok !

Dave
Dave / Dave Wed, 2008-12-10 16:06

Szia!

Én is a saját keverékű fűszereket ajánlom, ízfokozók nélkül, és a saját készítésű sült krumpli is igen egyszerű elkészíteni. Az öntet, és a zöldséges köret nagyon tetszik! Én inkább a könnyen elkészíthető kategóriába tenném.
Mindenkép ki fogom próbálni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-12-10 15:54

Ja és nem mélyhűtött burgonyát...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-12-10 13:53

Nice try:-)
Javaslom a fokhagymakrém helyett a fokhagymát és a gyros pác helyett a gondosan összeválogatott ízfokozómentes fűszereket. Na meg a borjúhúst minimum:o)

1094
sertéstarja 80 dkg
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 2 dl
tej 2 ek
fokhagymakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 4 közepes db
lila hagyma 1 kis db
uborka 10 dkg
burgonya 80 dkg
napraforgó olaj 4 ek