Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros saláta crème fraîche-val

Gyros saláta crème fraîche-val
Gyros saláta crème fraîche-val
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét vékony csíkokra vágjuk, és a forró olajban átsütjük. A gyros fűszerkeverékkel fűszerezzük.

  2. A salátát megmossuk, szárítjuk, csíkokra vágjuk, és a többi hozzávalóval elkeverjük.

  3. A mártáshoz a joghurtot elkeverjük a crème fraîche-val. Hozzáadjuk a fokhagymát és a metélőhagymát, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátához keverjük.


  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 17 842
elküldve: 1
receptkönyvben: 326
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szűzpecsenye zöldségekkel és joghurtöntettel, joghurtos saláta szűzpecsenyével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-06-15 11:40

...akkor tejföl-tejszín keverékhez keverem a joghurtot?
Jól néz ki, gondolom sok múlik a szószon :)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2011-11-23 16:22

Szia!
Sajnos sehol nem láttam eddig crème fraîche-t. Te hol szoktad beszerezni?
Köszönöm! Andi

glaser
Glaser / glaser Wed, 2011-11-23 16:31

Kedves Andi! En Nemetorszagban elek, itt minden elelmiszerüzletben a tejtermekeknel talalhato. Ha nem kapsz helyettesitheted egy magasabb zsirtartalmu tejfölel, vagy tejföl tejszin keverekkel. Üdv. Maria

Murhauz
Murhauz / Murhauz Sun, 2013-02-03 20:35

Szerintem a crème fraîche hasonlít legjobban a magyar tejfölre a külföldön kapható hasonlóak közül (angol Soured Creme, lengyel tejföl), szerintem olyan mind a piros Alföldi (na jó, az még sokkal finomabb), nem kell hozzá tejszín meg ilyenek... :)

394
sertésszűz 700 g
olívaolaj 2 ek
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
jégsaláta 300 g
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
olajbogyó 80 g
joghurt 500 g
crème fraîche 5 dkg
snidling 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet