Gyros fűszerpác házilag recept

Gyros fűszerpác házilag
Gyros fűszerpác házilag
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyroshoz nagyon sokféle fűszerkeveréket lehet kapni a boltokban. Van amelyik finom is, csak hát azok az E betűs dolgok ne lennének benne.  Az egyik (kotányi görög sültek) fűszer alapján készült ez az elegy, csak egészséges változatban. A családom nem is vette észre, hogy  nem a megszokott fűszerkeverékből készült, annyira hasnonlít. A képen már a kész gyros hús látható, mivel nem tudtam előre, hogy jó lesz-e a  fűszerkeverék.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azt gondolom, hogy nyugodtan lehet variálni a mennyiséggel. Ez csak az én kísérletezgetésem eredménye. Ha  ez a "SOK" hozzávaló megvan, lehet kotyvasztani:-). Ha van, egy pici római kömény nyugodtan mehet bele. Én is tettem bele.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszerkeverék gyroshoz, fűszeres pác gyroshoz

elkészítés

  1. Egy turmixgépbe beletöltünk minden hozzávalót, és alaposan kikeverjük.
  2. A húst ezzel a keverékkel összekeverjük, és kb. 1 órát állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 868
elküldve: 6
receptkönyben: 611
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

Hozzászólások (22)

balintmonika
balintmonikav, 2012-11-11 22:54

A nyári szabadságomat Görögországban töltöttem családommal.Azóta is nyösztetnek,hogy mikor csinálok megint olyan finom gyrost amilyet ott ettünk.A fűszerkeverékeknek nem vagyok nagy híve,de a cél érdekében megadtam magamat.Nem arattam elsöprő sikert.Eddig...A megoldást a Nosalty oldalain találtam meg-pontosabban ezen az oldalon.Mivel nincs turmixgépem,a hagymát lereszeltem,a többi hozzávalót hozzáadtam és hamarosan remekeltem.Azóta már többször is elkészítettem a finomságot.Jövőre már azért megyünk Görögországba,hogy kiderítsük valyon a görögök tudnak-e olyan finom gyrost készíteni mint én?!

mislenbaba
mislenbabak, 2012-11-13 21:32

Kedves Mónika!
Az első mondat után, az jutott eszembe, hogy húúúúúúú ebből mi lesz. Biztosan kioktatás, hogy Görögországban nem így és sokkal finomabb.....:)
Köszönöm, hogy tetszett !!!

Picuur
Picuurcs, 2012-09-06 14:49

No hát (a kezdőknek, mint én): felmelegítettem a serpenyőt, bele pácostól a husit, forgattam míg kifehéredett, majd lefedtem és kisebb lángon hagytam "főni".
Ha valakinek van más ötlete, szívesen venném! (pl. grilltepsiben - milyen sütési mód, hány fok, hány perc?)
Nagyon köszönöm a receptet, fantasztikus!

Picúr

mislenbaba
mislenbabaszo, 2012-09-08 09:34

Picur! Én is így szoktam! Egy picit a végén megpiríthatod, csak ne száradjon ki!!

Picuur
Picuurp, 2012-08-31 21:34

Elnézést a buta kérdésért, de viszonylag kezdő vagyok.
Hogyan kell a pácolt husit megsütni? (serpenyő, pici olajra tippelnék)
Kérlek, segítsetek!

Picúr

flikflak
flikflakk, 2011-11-01 19:41

Szia Icu!
Én is kipróbáltam és odáig voltunk az ízektől! Annyi módosítással éltem, hogy még egy paradicsomot is hozzáturmixoltam a páchoz, s mivel csak fél kg csirkemell volt itthon, hát annyival készítettem és fantasztikus szaftos lett.
Cukroskata pitájával (http://www.nosalty.hu/recept/marokkoi-pitakenyer-csicseriborsoval#commen...) tettük teljessé a gyros-ebédes hangulatot és mondhatom, nem utoljára volt ez így :o)

Köszönöm a receptet és kellemes, mosolygós napokat kívánok!
flikflak

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-11-02 10:22

Kedves Flikflak!
Egészségetekre!
Viszont kívánok minden jót nektek is!♥♥♥

manna113
manna113sze, 2011-07-27 11:27

Jah...a fahejon addig gondolkodtam, mig elfelejtkeztem rola. Majd leközelebb kiprobälom . :)

manna113
manna113sze, 2011-07-27 11:25

Kedves mislenbaba!
Megigertem jelentkezem ha elkeszitettem. Tegnap került sor erre....es hät mit mondjak...nagyon-nagyon finom !!! Igaz turmixoläs utän nem tul bizalomgerjesztöen nezett ki a päc, länyom megkostolta es közölte isteni finom. Mikor elkeszült a hus faltuk mint a zsizsik. :) Az biztos többet port nem veszek, ezentul igy keszitem.
Meg egyszer köszi a receptet!!!
Üdv: manna113

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-07-27 13:27

Kedves manna113! Örülök,hogy sikerült. A fahéjjal kapcsolatban azt utólag is rászórhatod. Egyébként ha minden igaz, én is ma készítek el egy nagyobb adagot, és visszük nyaralni. :-D Pitát rendeltünk, zöldség meg a többi lesz ott is, de lényegesen olcsóbban jövünk ki, mintha egy büfében ennénk.
Kellemes nyarat.
Üdv icu

manna113
manna113cs, 2011-07-28 09:15

Kedves mislenbaba!
Az biztos olcsobb. Na meg finomabb es egeszsegesebb is, mint a bolti por. Eztän csak igy fogom kesziteni. Jo nyaraläst Nektek es persze jo idöt! Mint hallom az otthoniaktol, nincs valami jo idö Magyarorszägon sem.
Üdv: manna113

mislenbaba
mislenbabak, 2011-05-17 22:05

Próbáljatok bele tenni még egy kávéskanálnyi fahéjjat is.
Igen, nem őrültem meg:-D
Még különlegesebb, és finomabb!!
A muszakába és még több darált húsos ételbe is szeretem, de ebben tökéletes.

mislenbaba
mislenbabak, 2011-05-17 22:01

Kedves manna113!
Ez kb 1-1,5 kg húshoz van.
Ha elkészíted, írd meg hogy ízlett!!! De azt is, ha nem!!

manna113
manna113sze, 2011-05-18 09:59

Kedves mislenbaba!
Köszi a gyors választ. Feltétlenül megírom hogy ízlett. Még nem tudom mikor készítem el, pár napja csináltam, igaz azt porból. De ez biztosan sokkal finomabb lesz. :)
Majd jelentkezem ha kipróbáltam.
Addig is üdv: manna113

gömbicica
gömbicicav, 2011-05-15 17:34

Jelentem a kaja mennyei lett!!!!!! Jobb mint amit eddig bárhol ettem. Soha többet nem eszem "boltit" :-))))) Merészeltem bele római köményt is tenni, igaz csinján bántam vele, mert nem ismertem.
De valóban kiváló a pác :-)) Köszönöm

mislenbaba
mislenbabah, 2011-05-16 11:41

Kedves Gömbicica!
Nagyon örülök, hogy neked is bejött!!!!
Így vagyok mostanában már mindennel, ami az ételízesítőket illeti. Mindent saját magam, csak igazi fűszerekkel.
Köszi, Icu

kitike
kitikeszo, 2011-05-14 12:40

Kedves Mislenbaba! Gratula az ötletért és plusszpont a római köményért :)

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
301