Gyros fűszerpác házilag recept

1 adag
301
kcal
Gyros fűszerpác házilag
Gyros fűszerpác házilag
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyroshoz nagyon sokféle fűszerkeveréket lehet kapni a boltokban. Van amelyik finom is, csak hát azok az E betűs dolgok ne lennének benne.  Az egyik (kotányi görög sültek) fűszer alapján készült ez az elegy, csak egészséges változatban. A családom nem is vette észre, hogy  nem a megszokott fűszerkeverékből készült, annyira hasnonlít. A képen már a kész gyros hús látható, mivel nem tudtam előre, hogy jó lesz-e a  fűszerkeverék.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azt gondolom, hogy nyugodtan lehet variálni a mennyiséggel. Ez csak az én kísérletezgetésem eredménye. Ha  ez a "SOK" hozzávaló megvan, lehet kotyvasztani:-). Ha van, egy pici római kömény nyugodtan mehet bele. Én is tettem bele.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszerkeverék gyroshoz, fűszeres pác gyroshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy turmixgépbe beletöltünk minden hozzávalót, és alaposan kikeverjük.
  2. A húst ezzel a keverékkel összekeverjük, és kb. 1 órát állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 424
elküldve: 7
receptkönyben: 678
elkészítve: 36/46
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

Hozzászólások (25)

gyros999
gyros999k, 2014-10-07 18:40

egészségetekre! szó szerint:) ebben nincs semmi olyan dolog ami nem belevaló ada
lék:)

NofertariM
NofertariMszo, 2014-06-07 11:46

Nahát! Megcsináltam! Olyan lett, mint a gyros! :D Sőt, gyrosabbnál is gyrosabb! Kösziii! :)

balintmonika
balintmonikav, 2012-11-11 21:54

A nyári szabadságomat Görögországban töltöttem családommal.Azóta is nyösztetnek,hogy mikor csinálok megint olyan finom gyrost amilyet ott ettünk.A fűszerkeverékeknek nem vagyok nagy híve,de a cél érdekében megadtam magamat.Nem arattam elsöprő sikert.Eddig...A megoldást a Nosalty oldalain találtam meg-pontosabban ezen az oldalon.Mivel nincs turmixgépem,a hagymát lereszeltem,a többi hozzávalót hozzáadtam és hamarosan remekeltem.Azóta már többször is elkészítettem a finomságot.Jövőre már azért megyünk Görögországba,hogy kiderítsük valyon a görögök tudnak-e olyan finom gyrost készíteni mint én?!

mislenbaba
mislenbabak, 2012-11-13 20:32

Kedves Mónika!
Az első mondat után, az jutott eszembe, hogy húúúúúúú ebből mi lesz. Biztosan kioktatás, hogy Görögországban nem így és sokkal finomabb.....:)
Köszönöm, hogy tetszett !!!

Picuur
Picuurcs, 2012-09-06 13:49

No hát (a kezdőknek, mint én): felmelegítettem a serpenyőt, bele pácostól a husit, forgattam míg kifehéredett, majd lefedtem és kisebb lángon hagytam "főni".
Ha valakinek van más ötlete, szívesen venném! (pl. grilltepsiben - milyen sütési mód, hány fok, hány perc?)
Nagyon köszönöm a receptet, fantasztikus!

Picúr

mislenbaba
mislenbabaszo, 2012-09-08 08:34

Picur! Én is így szoktam! Egy picit a végén megpiríthatod, csak ne száradjon ki!!

Picuur
Picuurp, 2012-08-31 20:34

Elnézést a buta kérdésért, de viszonylag kezdő vagyok.
Hogyan kell a pácolt husit megsütni? (serpenyő, pici olajra tippelnék)
Kérlek, segítsetek!

Picúr

flikflak
flikflakk, 2011-11-01 18:41

Szia Icu!
Én is kipróbáltam és odáig voltunk az ízektől! Annyi módosítással éltem, hogy még egy paradicsomot is hozzáturmixoltam a páchoz, s mivel csak fél kg csirkemell volt itthon, hát annyival készítettem és fantasztikus szaftos lett.
Cukroskata pitájával (http://www.nosalty.hu/recept/marokkoi-pitakenyer-csicseriborsoval#commen...) tettük teljessé a gyros-ebédes hangulatot és mondhatom, nem utoljára volt ez így :o)

Köszönöm a receptet és kellemes, mosolygós napokat kívánok!
flikflak

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-11-02 09:22

Kedves Flikflak!
Egészségetekre!
Viszont kívánok minden jót nektek is!♥♥♥

manna113
manna113sze, 2011-07-27 10:27

Jah...a fahejon addig gondolkodtam, mig elfelejtkeztem rola. Majd leközelebb kiprobälom . :)

manna113
manna113sze, 2011-07-27 10:25

Kedves mislenbaba!
Megigertem jelentkezem ha elkeszitettem. Tegnap került sor erre....es hät mit mondjak...nagyon-nagyon finom !!! Igaz turmixoläs utän nem tul bizalomgerjesztöen nezett ki a päc, länyom megkostolta es közölte isteni finom. Mikor elkeszült a hus faltuk mint a zsizsik. :) Az biztos többet port nem veszek, ezentul igy keszitem.
Meg egyszer köszi a receptet!!!
Üdv: manna113

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-07-27 12:27

Kedves manna113! Örülök,hogy sikerült. A fahéjjal kapcsolatban azt utólag is rászórhatod. Egyébként ha minden igaz, én is ma készítek el egy nagyobb adagot, és visszük nyaralni. :-D Pitát rendeltünk, zöldség meg a többi lesz ott is, de lényegesen olcsóbban jövünk ki, mintha egy büfében ennénk.
Kellemes nyarat.
Üdv icu

manna113
manna113cs, 2011-07-28 08:15

Kedves mislenbaba!
Az biztos olcsobb. Na meg finomabb es egeszsegesebb is, mint a bolti por. Eztän csak igy fogom kesziteni. Jo nyaraläst Nektek es persze jo idöt! Mint hallom az otthoniaktol, nincs valami jo idö Magyarorszägon sem.
Üdv: manna113

mislenbaba
mislenbabak, 2011-05-17 21:05

Próbáljatok bele tenni még egy kávéskanálnyi fahéjjat is.
Igen, nem őrültem meg:-D
Még különlegesebb, és finomabb!!
A muszakába és még több darált húsos ételbe is szeretem, de ebben tökéletes.

mislenbaba
mislenbabak, 2011-05-17 21:01

Kedves manna113!
Ez kb 1-1,5 kg húshoz van.
Ha elkészíted, írd meg hogy ízlett!!! De azt is, ha nem!!

manna113
manna113sze, 2011-05-18 08:59

Kedves mislenbaba!
Köszi a gyors választ. Feltétlenül megírom hogy ízlett. Még nem tudom mikor készítem el, pár napja csináltam, igaz azt porból. De ez biztosan sokkal finomabb lesz. :)
Majd jelentkezem ha kipróbáltam.
Addig is üdv: manna113

gömbicica
gömbicicav, 2011-05-15 16:34

Jelentem a kaja mennyei lett!!!!!! Jobb mint amit eddig bárhol ettem. Soha többet nem eszem "boltit" :-))))) Merészeltem bele római köményt is tenni, igaz csinján bántam vele, mert nem ismertem.
De valóban kiváló a pác :-)) Köszönöm

mislenbaba
mislenbabah, 2011-05-16 10:41

Kedves Gömbicica!
Nagyon örülök, hogy neked is bejött!!!!
Így vagyok mostanában már mindennel, ami az ételízesítőket illeti. Mindent saját magam, csak igazi fűszerekkel.
Köszi, Icu

kitike
kitikeszo, 2011-05-14 11:40

Kedves Mislenbaba! Gratula az ötletért és plusszpont a római köményért :)

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
301