r
Nosalty Logó

Gyors zsírszegény spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Gyors zsírszegény spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 621 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 181 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 621 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11875.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    882 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22038 micro
Összesen 3101 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A szószhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A fokhagymát préseljük át fokhagymanyomón, vagy reszeljük finomra.
  3. A tejben keverjük el a zablisztet, a sót, a szercsendiót és a zúzott fokhagymátTegyük fel a tűzre a krémet, gyakran kevergetve forraljuk sűrűre. Ha már olyan sűrű, mint a meleg puding, akkor vegyük le a tűzről, és keverjük belea vajat.
  4. A spenótot aprítsuk fel késsel, így adjuk a tejkrémhez.
  5. Egy akkora tepsiben kezdjük el a rétegezést, melynek az alját nagyjából lefedi 3 lasagne lap. Alulra kerüljön 2-3 evőkanálnyi spenótos szósz, erre fektessünk 3 tésztalapot, erre bőven tegyünk a spenótkrémből, melyre ismét tészta kerüljön, erre szórjunk sajtot. A sajtra tehetjük közvetlenül a tésztalapot, amit bőven locsoljunk meg a parajkrémmel. Ezt addig folytassuk, amíg van rétegeznivalónk. A torony tetejére kerüljön szósz és sajt is. Aszósztól puhul meg a felső lap is, a sajttól pedig szép színe lesz.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig alufóliával lefedve, további 15 percig anélkül süssük készre. Ha tálalás előtt negyed órát hagyjuk állni, akkor szebben lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25*15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3115
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsmentes ételeket és a spenótot kifejezetten szeretem. Ez egy hirtelen felindulásból készített, gyors, húsmentes recept, melyet a húsimádók sem szoktak félretolni a tányérjukról.

Hozzávalók

A szószhoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek