Gyors sajtos háromszög recept

Gyors sajtos háromszög
Gyors sajtos háromszög
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet hallottam már régebben. Nemrég feltette az egyik ismerősöm a receptet egy másik oldalra és gondoltam, mikor Pünkösdi Kakasfőző Versenyre voltunk hivatalosak, sajtos pogi helyett kipróbálom. Tehát ez életem első sajtos háromszöge. :) Nagyon finom lett és egyszerű elkészíteni is. Ajánlom mindenkinek. Nagy sikere volt, még a receptet is elkérték.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos "pogácsa", szezámmagos háromszög, sajtos péksüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 4 cipót gyúrunk belőle.
  3. Kinyújtjuk nagytepsi formára és megkenjük a töltelékkel.
  4. A töltelékhez felverjük a tojássárgáját a vajjal és a reszelt sajttal.
  5. Feltekerjük a tésztát, mint egy csigát, majd háromszögeket vágunk bele.
  6. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  7. A sütőpapíros tepsire helyezzük a háromszögeket és hagyjuk pihenni fél órát.
  8. A tetejét bekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagy reszelt sajttal, vagy szezámmaggal.
  9. Halványbarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 103 061
elküldve: 61
receptkönyvben: 1 651
elkészítve: 113/125
Facebookon megjelent: 3

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitta26
Kitta26 Sun, 2016-02-21 09:04

Kedves Heni!
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Isteni finom lett. Mindig ezt készítem, ha vendégség jön hozzánk persze dupla adaggal!! Mindenkinek csak ajánlom!!!

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2016-01-02 10:10

Nagyon nagyon finom lett és szépséges is! Én ezt a sütit Vajdasági sós néven ismerem, innen van a recept. Ez ugyanaz, de attól még fenomenális! :)
Azért a kezdőknek: a tej langyos legyen,amibe beleszórod az élesztőt, és persze 1 kiskanál cukor is kell hozzá :) .Csak a rend kedvéért....:)

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Mon, 2015-11-23 22:17

Eddig kétszer sütöttem meg, egyszer 1/3-ad adagot, egyszer fél adagot készítettem, annyi elég nekünk egyszerre. Nagyon finom, jó a tésztája, és tényleg gyorsan készen van. Mi reszelt sajttal megszórva szeretjük, úgy sokkal finomabb, mint szezám- és/vagy lenmagosan.
Köszönöm a receptet, csak ajánlani tudom!

geencsi
geencsi Sat, 2015-03-21 11:24

Most lett kész... valami isteni! :-). A kérdésem az lenne, hogy ha édesen akarom csinálni, akkor gondolom nem kell bele ennyi só, de akkor teszel bele cukrot? Előre is köszönöm

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sat, 2015-03-21 12:39

Kedves Geencsi! Ha édesen akarod csinálni akkor is így készítsd a tésztát, nem fogod kiérezni, én ha pl. kakaósan készítem akkor olajjal átkenem a kinyújtott tésztát és instant kakaóporral megszórom és szorosan felterem és úgy vágom a háromszögeket.

timi1125
timi1125 Sun, 2015-03-08 12:12

Szia Heni!
Az előbb készült el az első cipónyi adag.Egyetlen hatalmas probléma volt vele...esélye nem volt kihűlni,melegében elfogyott!!! :D
Isteni!
Bocsi!2 dolgot változtattam rajta:40 dkg rozslisztet és 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam illetve az olaj helyett kókuszzsírt eszközöltem!
Mindjárt kész a második adag! :D
Köszönöm!!!

molnine
molnine Wed, 2014-12-31 10:11

A recept tökéletes,jól variálható többedszerre készítem. Én szalonnát pirítok még bele,vagy sonka szeleteket rakok a sajthoz. Isteni :)

Trixi63
Trixi63 Tue, 2014-11-11 14:12

Szia Heni!
A sajtos változatot már többször megsütöttem, nagy sikerrel!! :) Most azt gondoltam, hogy töpörtyűkrémmel kenném meg. Szerinted?
Válaszodat előre is köszi.
Üdv.: Trixi

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2014-11-11 14:43

Szia Trixi! Szerintem bevállalhatod úgy is. Bár én még nem próbáltam. Én általában pizzásat és kakaósat sütök a gyerekeknek az jön be a legjobban. De nagyon sok fajta lehet a töltelék. Ha elkészült a tepertős, légyszi számolj be róla! :)

szaadri99
szaadri99 Sun, 2014-08-24 12:17

Hú, tökéletes lett és nagyon finom! Amilyen egyszerű, biztosan csinálok még ilyet. Nagyon nagy adag lett belőle, ezért minden rudat máshogy ízesítettem.
Készült nutellás, birsalmás, barackos-fahéjas.. Nyami!

fehérke37
fehérke37 Tue, 2014-07-15 09:16

A tejből nekem nem kellett csak 4dl,így is liszteztem a nyújtásnál

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Wed, 2014-07-16 12:18

szia, én is szoktam kicsit lisztezni akkor mikor nyújtom, persze ha valaki úgy érzi gyúrásnál, hogy szükséges még liszt lehet tenni hozzá...

Melcs25
Melcs25 Sun, 2014-07-13 18:47

Szia! A 4 cipót külön-külön kell megkenni,és felcsavarni? 4 rúd lesz belőle?

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Wed, 2014-07-16 12:19

Szia igen négy kb egyenlő részre osztod a tésztát lesz négy cipó, a négy cipót külön külön kell ízesíteni amilyen ízűre tölteni szeretnéd, így négy rúd lesz és azt darabolod háromszögekre...én mostanában 2 rúd pizzásat és 2 rúd kakaósat készítek a gyerekeknek.

Melcs25
Melcs25 Wed, 2014-07-16 15:31

Köszönöm a gyors választ,szülinapi buliba készülök megsütni majd augusztus elején,de lehet lesütök egy próbát,mert imádom a sajtos dolgokat! Jól néz ki és biztos nagyon finom! Megírom majd milyen lett a végeredmény!

anonym
anonym Wed, 2014-02-12 17:39

Szia Heni!

Iiiiiisteni finom! Köszönjük!
Édesen is ki fogom próbálni :-)

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2014-02-06 18:40

Nagyon fini lett!!!!! Én fél adagból készítettem, mert csak annyi élesztőm volt, de legközelebb rendes adagot csinálok, mert valóban hamar elfogy :) biztos hogy ki fogom próbálni édes töltelékkel is! Köszönet a receptért! Üdv, bridge

zsuska
zsuska Mon, 2013-09-09 10:58

Na kérem szépen, szombaton mákkal, dióval illetve túróval is elkészítettem...Hát én csak köszönni tudom, valami Isteni!!! És piszok gyorsan meg van!! :) ZS

zsuska
zsuska Fri, 2013-09-06 10:40

Kedves Heni, ez valami csúúúúúúcs!! Én csípős sajtkrémmel kevertem ki a vajat és a tojássárgát valamint felcsavarás előtt kis kockára vágott csípős kolbásszal szórtam meg. Azt hiszem negyed óra alatt fogyott el??!! Ez nálam bevonult a gyors sós "kínálósak" élmenyőzébe!! :) Zs.

andidzsi
andidzsi Fri, 2013-08-09 05:53

Naggggggyon finom a suti, koszi a receptet. En kisebb haromszogeket keszitettem belole, ugy meg jobban eteti magat, eloszor jul. elejen csinaltam meg, de azota meg 2x. Most hetvegen lesz a lanyom szulinapi bulija es az eddigi megszokott turos pogacsa helyett most ezt fogom elkesziteni. Egy reszet szezam, egy reszet chia maggal szortam meg es hagytam egy parat siman, mindegyik valtozat nagyon finom!

Zria
Zria Fri, 2013-07-12 19:22

Köszönöm a gyors válaszodat!
A hétvégén ki fogom próbálni :-)

Zria
Zria Thu, 2013-07-11 21:06

Kedves Heni!
Engem az érdekelne, hogy hogyan készíted el a kakaós tölteléket? Én is ki fogom próbálni a recptedet, de azt gondoltam, hogy 1-1 rúd belőle kakaós és fahéjas lesz. Így egy füst alatt lenne édes és sós süti :-) Köszönöm a válaszodat :-)

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2013-07-12 13:40

szia, én a kakaósat úgy készítem, hogy kikenem azt a tésztát olajjal rászórom az instant kakaóport és feltekerem szorosan, úgyanúgy háromszögekbe vágom és sütőpapírra helyezem, a többi mind ugyanúgy van..pizzásan szoktam készíteni még, azt is imádják, pizzakrém szalámi, reszelt sajt és feltekerem háromszögeket vágok belőle és vagy sajttal vagy szezámmaggal szórom meg.....én is szoktam úgy készíteni, hogy fele ilyen fele olyan.

pappocs
pappocs Mon, 2013-04-22 16:51

Sziasztok! Nekem kicsit ki kifolyt a vaj..Miért? Mikor kikeverjük a sajttal, akkor olvasztottvajjal, vagy csak lágy vajjal?

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2013-04-22 19:05

Szia pappocs! én lágy vajjal kevertem ki, a sajtos rész kicsit olvad, de ha kakaósan csinálod az is sütés közben picit megolvadhat...

Trixi63
Trixi63 Sun, 2013-03-10 09:47

Kedves Heni!
Kb. hány darab lesz belőle? Mert én egy nagyobb társaságnak szeretném elkészíteni, istenien néz ki!!
Válaszodat előre is köszi!
Üdv. Trixi

Burky
Burky Sat, 2013-01-26 23:00

Kedves Heni !
Lehetne a napraforgó olajat olivával helyettesíteni?

o.andy
o.andy Fri, 2012-03-30 16:42

Heni ez nagyon finom!!!
Máskor is megsütöm,már el is mentettem a receptet.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2012-03-16 19:53

Andi, igen, ha a lapot megkenjük, akkor szorosan feltekerjük rúd formába, mintha bejglit, vagy csigát akarnánk készíteni, aztán háromszög formákat vágunk bele, a csigánál ha pl. kakaóscsiga lenne, akko csak szeleteket vágnánk.

jandi74
jandi74 Fri, 2012-03-16 14:45

Mit jelent az hogy feltekerjük mit egy csigát? Ha megkentük a lapot akkor rúd alakra gurítom össze?

katacica962
katacica962 Sat, 2011-12-03 17:01

Szia!
Nekem előző nap kellene megsütnöm, mert másnap reggel már vinnem kell. Van esetleg tapasztalatod, hogy másnaposan is finom?

perzsi66
perzsi66 Sun, 2011-11-27 08:15

Köszi a receptet nagyon fincsi még másnap is ehető.Nem akartam elhinni hogy nem kell keleszteni,de jó lett.Mindenkinek ajánlom egyszerű és ízletes.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2011-07-04 18:04

Csillú, nyugodtan megkenheted vele, mert nem folyik, valamennyit duzzadnak a sütés közben a háromszögek, ezért jó ha kicsit messzebb helyezed Őket, de mire megsül, addigra megszilárdul teljesen jó lesz minden benne.

csillucic
L. Csillu / csillucic Mon, 2011-07-04 16:39

 Szia Heni!

Nagyon jól néz ki a sütid!Annyi kérdésem lenne ,hogy a töltelék nem folyik sütés közben? Vagy a tojás megfogja? Köszi a választ.Csillu

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2011-06-27 18:46

Bocsánat, de 3 napig nem voltam gépközelben. Ennek a tésztának az a jó, hogy nem kell keleszteni, rögtön lehet nyújtani és tölteni, majd háromszöget vágsz, akkor kell fél órát pihentetni és süthető. Nagyon finom. Köszönöm a nézettségi listás gratulációt!

hevike
Hevike / hevike Sun, 2011-06-26 11:36

Kelesztés ide, vagy oda, én megsütöttem. Nagyon finom lett! Grat a receptedhez!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-06-26 08:53

Kedves Heni!
Tiéd lett 2011. június 25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

hevike
Hevike / hevike Sun, 2011-06-26 08:21

Kedves Heni!
Nagyon tetszik a recepted! Ma ki is akarom próbálni. Az lenne a kérdésem, hogy ha összeállítottuk a tésztát, akkor nem kell keleszteni? Rögtön nyújtani kell?

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2011-06-27 18:49

Köszönöm szépen, annyit szeretnék kérni, hogy ki lehetne korrigálni a receptnél, hogy az élesztő el van írva, és annyit még a recepthez beleírni, hogy a nyújtásnál nem kell keleszteni a tésztát, csak a háromszögek sütőpapírra helyezésénél kell fél órát pihentetni. Köszönöm.

1568