Gyors karamellöntet Gabystól recept

Kalória?
Gyors karamellöntet Gabystól
Gyors karamellöntet Gabystól
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam a neten, hogy pudinggal krémesebb lesz. Gyakran csináltam karamellt (több tejjel) a gyerekek miatt, ha köhögtek, megfáztak. Eddig kihagytam a pudingport, de tényleg finomabb. Javaslom sütikre, fagyira, bármire amivel harmonizál. Pl.: Fahéjas Kávé édességéhez kiváló volt, de a saját pudingtortámon is finom volt:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos karamellöntet, vaníliapudingos karamellöntet, karamellszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve.
  2. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot.
  3. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatva főzzük.
  4. Ahogy hűl, sűrűsödik, tejjel tetszés szerint hígítható. (hűtőben tárolva sokáig eláll)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 968
elküldve: 2
receptkönyben: 194
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

Hozzászólások (11)

Timeeaa
Timeeaa cs, 2015-02-19 20:03

Mintha túl sok lenne a tej de három deci amennyi levan írva ki lett merve

Timeeaa
Timeeaa cs, 2015-02-19 20:02

Elkészítettem de nem sűrűsödött be híg pedig mindent jól csináltam finomnak finom de nem öntet :-(

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2015-02-19 20:25

Szia,
örülök hogy ízlett, viszont a pudingportól be kell sűrűsödnie, ha elég ideig főződ kavargatva. Többször elkészítettem már, és szerintem a kép is önmagáért beszél. Látod cseppként megáll, nem folyik. Ezen a sütimen is használtam: http://www.nosalty.hu/recept/pudingtorta-karamellontettel ezen is láthatod, hogy nem folyik. Sajnálom, hogy elsőre nem sikerült tökéletesen, de ne add fel, sikerülnie kell:) Szép estét kívánok! Gabi

MJ22
MJ22 v, 2013-07-14 13:50

Első próbálkozásom volt, amerikai palacsintához készítettem el. Istenien finom az íze, viszont nekem nagyon világos karamell színe lett, ill. miután kihűlt nem lett sűrűbb. Nem tudom mi lehetett a baj, pedig mindenből pontosan ugyanannyit tettem bele, mint ahogy ide le van írva. De a lényeg az, hogy már el is fogyott olyan finom. Köszönöm szépen a receptet! :)

Gabys
Gabys / Gabys v, 2013-07-14 21:15

Kedves MJ22,
nagyon örülök, hogy ízlett a karamell. Ha legközelebb esetleg újra elkészíted, karamellizáld a cukrot tovább, hogy picit sötétebb mézszínű legyen. Valószínüleg korán öntötted bele a tejet azért lett világos és talán picit tovább kellett volna kavargatva főzni, hogy a pudingtól besűrűsödjön. De tényleg az a lényeg, hogy bevált és finom lett:) Nagyon szívesen a receptet és én köszönöm, hogy megírtad a véleményedet:) Szép hetet kívánok: Gabi

finis
finis / finis cs, 2013-03-07 09:25

még nem tudtam megbizonyosodni róla,hogy öntet lenne,ugyanis még sehogy nem jutott el semiféle sütihez...tripla adagot csinálva is bögrében landolt :)finom nagyon!köszönöm,hogy feltetted

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-03-07 21:09

Kedves finis:)
Én köszönöm szépen, hogy megírtad:) Örülök, hogy ennyire ízlik, majd csak landol egy süti tetején is, bár nálunk is vigyáznom kell, hogy ne nyalakodják el idő előtt:) Üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-02-28 19:29

húúúúúúúúú, Piroska....pedig igazán "félve" tettem fel, annyira egyszerű:) Igazándiból a pudingtortám miatt gondoltam legyen mégis, hátha más is hasznát veszi. Örülök, ha adtam egy tippet. Nagyon szép estét:) Gabi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama cs, 2013-02-28 11:58

Megcsináltam a karamellt,gofrihoz.Nagyon finom,jó az állaga,csak kicsit hamar öntöttem rá a tejet és világosabb lett.De nem baj,majd máskor türelmesebb leszek!!köszi a receptet

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-02-28 12:51

Kedves Nyékinyuszimama:)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett. Szép napot kívánok:) Gabi

Legfrissebb cikkek

Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
123