Gyors karamellöntet Gabystól recept

Gyors karamellöntet Gabystól
Gyors karamellöntet Gabystól
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam a neten, hogy pudinggal krémesebb lesz. Gyakran csináltam karamellt (több tejjel) a gyerekek miatt, ha köhögtek, megfáztak. Eddig kihagytam a pudingport, de tényleg finomabb. Javaslom sütikre, fagyira, bármire amivel harmonizál. Pl.: Fahéjas Kávé édességéhez kiváló volt, de a saját pudingtortámon is finom volt:)

hozzávalók / 4 adag

  • 3 púpos ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek vanília puding (főzős)
  • 1 tk vaj

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos karamellöntet, vaníliapudingos karamellöntet, karamellszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve.
  2. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot.
  3. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatva főzzük.
  4. Ahogy hűl, sűrűsödik, tejjel tetszés szerint hígítható. (hűtőben tárolva sokáig eláll)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 539
elküldve: 2
receptkönyben: 179
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
137 recept

Hozzászólások (8)

MJ22
MJ22v, 2013-07-14 12:50

Első próbálkozásom volt, amerikai palacsintához készítettem el. Istenien finom az íze, viszont nekem nagyon világos karamell színe lett, ill. miután kihűlt nem lett sűrűbb. Nem tudom mi lehetett a baj, pedig mindenből pontosan ugyanannyit tettem bele, mint ahogy ide le van írva. De a lényeg az, hogy már el is fogyott olyan finom. Köszönöm szépen a receptet! :)

Gabys
Gabysv, 2013-07-14 20:15

Kedves MJ22,
nagyon örülök, hogy ízlett a karamell. Ha legközelebb esetleg újra elkészíted, karamellizáld a cukrot tovább, hogy picit sötétebb mézszínű legyen. Valószínüleg korán öntötted bele a tejet azért lett világos és talán picit tovább kellett volna kavargatva főzni, hogy a pudingtól besűrűsödjön. De tényleg az a lényeg, hogy bevált és finom lett:) Nagyon szívesen a receptet és én köszönöm, hogy megírtad a véleményedet:) Szép hetet kívánok: Gabi

finis
finiscs, 2013-03-07 08:25

még nem tudtam megbizonyosodni róla,hogy öntet lenne,ugyanis még sehogy nem jutott el semiféle sütihez...tripla adagot csinálva is bögrében landolt :)finom nagyon!köszönöm,hogy feltetted

Gabys
Gabyscs, 2013-03-07 20:09

Kedves finis:)
Én köszönöm szépen, hogy megírtad:) Örülök, hogy ennyire ízlik, majd csak landol egy süti tetején is, bár nálunk is vigyáznom kell, hogy ne nyalakodják el idő előtt:) Üdv: Gabi

csikipi
csikipics, 2013-02-28 17:45

Kedves Gabi!
Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe. Be jó, hogy feltetted. Köszi. Piroska

Gabys
Gabyscs, 2013-02-28 18:29

húúúúúúúúú, Piroska....pedig igazán "félve" tettem fel, annyira egyszerű:) Igazándiból a pudingtortám miatt gondoltam legyen mégis, hátha más is hasznát veszi. Örülök, ha adtam egy tippet. Nagyon szép estét:) Gabi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimamacs, 2013-02-28 10:58

Megcsináltam a karamellt,gofrihoz.Nagyon finom,jó az állaga,csak kicsit hamar öntöttem rá a tejet és világosabb lett.De nem baj,majd máskor türelmesebb leszek!!köszi a receptet

Gabys
Gabyscs, 2013-02-28 11:51

Kedves Nyékinyuszimama:)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett. Szép napot kívánok:) Gabi

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.