Gyors karamellöntet Gabystól recept

Gyors karamellöntet Gabystól
Gyors karamellöntet Gabystól
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam a neten, hogy pudinggal krémesebb lesz. Gyakran csináltam karamellt (több tejjel) a gyerekek miatt, ha köhögtek, megfáztak. Eddig kihagytam a pudingport, de tényleg finomabb. Javaslom sütikre, fagyira, bármire amivel harmonizál. Pl.: Fahéjas Kávé édességéhez kiváló volt, de a saját pudingtortámon is finom volt:)

hozzávalók / 4 adag

  • 3 púpos ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek vanília puding (főzős)
  • 1 tk vaj

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos karamellöntet, vaníliapudingos karamellöntet, karamellszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve.
  2. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot.
  3. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatva főzzük.
  4. Ahogy hűl, sűrűsödik, tejjel tetszés szerint hígítható. (hűtőben tárolva sokáig eláll)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 374
elküldve: 2
receptkönyben: 174
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
137 recept

Hozzászólások (8)

MJ22
MJ22v, 2013-07-14 13:50

Első próbálkozásom volt, amerikai palacsintához készítettem el. Istenien finom az íze, viszont nekem nagyon világos karamell színe lett, ill. miután kihűlt nem lett sűrűbb. Nem tudom mi lehetett a baj, pedig mindenből pontosan ugyanannyit tettem bele, mint ahogy ide le van írva. De a lényeg az, hogy már el is fogyott olyan finom. Köszönöm szépen a receptet! :)

Gabys
Gabysv, 2013-07-14 21:15

Kedves MJ22,
nagyon örülök, hogy ízlett a karamell. Ha legközelebb esetleg újra elkészíted, karamellizáld a cukrot tovább, hogy picit sötétebb mézszínű legyen. Valószínüleg korán öntötted bele a tejet azért lett világos és talán picit tovább kellett volna kavargatva főzni, hogy a pudingtól besűrűsödjön. De tényleg az a lényeg, hogy bevált és finom lett:) Nagyon szívesen a receptet és én köszönöm, hogy megírtad a véleményedet:) Szép hetet kívánok: Gabi

finis
finiscs, 2013-03-07 09:25

még nem tudtam megbizonyosodni róla,hogy öntet lenne,ugyanis még sehogy nem jutott el semiféle sütihez...tripla adagot csinálva is bögrében landolt :)finom nagyon!köszönöm,hogy feltetted

Gabys
Gabyscs, 2013-03-07 21:09

Kedves finis:)
Én köszönöm szépen, hogy megírtad:) Örülök, hogy ennyire ízlik, majd csak landol egy süti tetején is, bár nálunk is vigyáznom kell, hogy ne nyalakodják el idő előtt:) Üdv: Gabi

csikipi
csikipics, 2013-02-28 18:45

Kedves Gabi!
Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe. Be jó, hogy feltetted. Köszi. Piroska

Gabys
Gabyscs, 2013-02-28 19:29

húúúúúúúúú, Piroska....pedig igazán "félve" tettem fel, annyira egyszerű:) Igazándiból a pudingtortám miatt gondoltam legyen mégis, hátha más is hasznát veszi. Örülök, ha adtam egy tippet. Nagyon szép estét:) Gabi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimamacs, 2013-02-28 11:58

Megcsináltam a karamellt,gofrihoz.Nagyon finom,jó az állaga,csak kicsit hamar öntöttem rá a tejet és világosabb lett.De nem baj,majd máskor türelmesebb leszek!!köszi a receptet

Gabys
Gabyscs, 2013-02-28 12:51

Kedves Nyékinyuszimama:)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett. Szép napot kívánok:) Gabi

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.