r
Nosalty Logó

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5448.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lenmaglisztet tegyük egy kis tálba, és annyi vízzel öntsük le, hogy tojás állagú legyen (kb. 8 ek. víz), hagyjuk egy picit állni.
  2. A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrjuk össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időnk, a hűtőszekrénybe be is tehetjük a tésztát egy kis időre.
  3. Majd lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam) nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra - én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz.:) Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. A tepsit tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre (kb 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2722
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam, és késő délután, amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát.  A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:) Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúzalisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok -  gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon, lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek