r
Nosalty Logó

Gyors banános-karamelles sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lúdanyó
Gyors banános-karamelles sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 3052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 3052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a formát, olyat válasszunk, aminek nem kivehető az alja. Vajazzuk ki a forma alját, az oldalát, és béleljük ki szilikonos sütőpapírral is.
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Óvatosan olvasszuk meg a tetejére való cukrot egy lábasban, és készítsünk belőle karamellt. Ne legyen túl sötét, mert még a formában is fog sülni egy kicsit.
  4. Öntsük bele a karamellt az előkészített formába, és gyorsan oszlassuk el az alján, legegyszerűbb, ha forgatjuk a formát. A karamell nagyon gyorsan dermed, de majd megolvad sütés közben.
  5. Szeleteljük fel a 2 banánt, és rakjuk rá a szeleteket a karamellre.
  6. Keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, só, szódabikarbóna, sütőpor).
  7. A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, olajjal, vaníliakivonattal, adjuk hozzá a száraz anyagokat és a banánpépet.
  8. Öntsük rá a karamelles banánra, és süssük kb. 40 percig. Mindenképpen ellenőrizzük a végén tűpróbával, akkor jó, ha a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rá a tészta.
  9. Borítsuk ki egy rácsra, és óvatosan húzzuk le a tetejéről a sütőpapírt. Nekem egy kis karamell ráragadt a papírra, de a nagy része szépen bevonta a banánokat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18646
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Lehet sütni nagyobb formában is, ilyenkor érdemes több karamellt készíteni, és több banánt rakni a forma aljára. A sütési idő persze lecsökken, így legalább hamarabb kész van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors banános-karamelles sütemény
Lúdanyó 11 recept

Nagyon gyors és látványos sütemény, ami ráadásul igen finom is. A recept a The Complete Book of Modern Classics című remek szakácskönyvből való. A karamellt eredetileg 220 g cukorból és 250 ml vízből készíti hosszú forralással.  

Hozzávalók

A tésztához

Az aljára ill.a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!