Gyömbérszirup egyszerűen recept

Gyömbérszirup egyszerűen
Gyömbérszirup egyszerűen
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, sokáig elálló gyömbérszirup, amit széleskörűen felhasználhatunk. Télen cukor helyett ízesíthetjük ezzel a teánkat, nyáron pedig a limonádéknak kölcsönöz fantasztikus ízt. Ráadásul a főzéshez használt gyömbért sem kell kidobnunk: cukorba forgatva hamis kandírozott gyömbérré varázsolhatjuk.

hozzávalók / 12 adag

gyömbérszirup

gyömbéres limonádé

gyömbéres tea

hamis kandírozott gyömbér

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyömbéres finomságok
Szólj hozzá!

elkészítés

gyömbérszirup

  1. A gyömbért egy kiskanállal meghámozzuk, majd nagyjából 2 mm keskeny karikákra szeleteljük.
  2. Egy kisebb lábosba rakjuk a gyömbért, a nádcukrot, a fűszereket és a vaníliaaromát, majd felöntjük fél liter vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és időnként megkeverve 45 percig gyöngyöztetve főzzük.
  3. Ha letelt a főzési idő, hagyjuk kicsit kihűlni, majd szűrjük le - ehhez helyezzünk 5-6 steril gézlapot egy szűrőbe (nem gond, ha nincs gézlapunk, csak ahhoz kell, hogy minél áttetszőbb legyen a szirup).
  4. A leszűrt szirupot öntsük jól zárható üvegbe. Ebből a mennyiségből nagyjából 3 dl szirupunk lesz, amit rengetegféleképpen felhasználhatunk.

limonádé

  1. A pohárba tegyünk jeget, majd öntsünk rá egy-másfél ujjnyit a gyömbérszirupból. Facsarjuk rá egy fél citrom levét, öntsük fel szódavízzel, és díszítsük citromkarikákkal.

tea

  1. Öntsünk egy ujjnyi szirupot a forró teához, facsarjuk bele egy gerezd citrom levét, és már fogyaszthatjuk is a C-vitaminnal felturbózott italt.

hamis kandírozott gyömbér

  1. A gyömbérszirup leszűrése után ne dobjuk ki a kvázi megfőtt gyömbérszeleteket, hanem forgassuk meg őket kristálycukorban, és hagyjuk megszáradni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 2 793
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
628 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibella
Csibella Sun, 2018-01-21 17:14

A szirup isteni, teában is isteni. A limonádét később készítem el.

99