r
Nosalty Logó

Gyömbéres rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyömbéres rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3336 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    614 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3336 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3010 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a darált húst, és fehéredésig pároljuk.
  2. Hozzátesszük a paradicsomkonzerveket és a fűszereket. (A gyömbérből egész kevés kell, mert rendkívül intenzív íze van!) Miután összekeverjük, felöntjük vízzel. Kicsivel több kell, mint amennyi ellepi, így jó szaftos lesz.
  3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, egy kicsit maradhatt keményebb, a sütőben úgyis felszív a szaftból.
  4. Jó sok sajtot reszelünk a tetejére.
  5. Mikor kész a szószunk és a tésztánk, olajjal kikenünk egy tepsit vagy sütésálló üvegedényt. (Én üvegedényt szoktam. Pontos méretekkel nem szolgálhatok sajnos, mert ránézésre szoktam kiválasztani.)
  6. Elkezdjük rétegezni: tészta, arra szósz, majd megint tészta, megint szósz, míg el nem fogy. Vigyázzunk, hogy ne legyen csurig szafttal, mert sütés közben kifolyhat! A rétegek közé is lehet tenni még sajtot, úgy még finomabb. :) A tetejére jó sok sajtot szórunk, majd kb 200°C-on addig sütjük, míg a sajt a tetején jól megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4069
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a tésztás ételeket, de néha unalmas a sima kifőtt tészta bolognaival, ezért találtam ki, hogy összesütöm az ízeket :). Nagyon szeretjük ezt az ételt, bátran ajánlom mindenkinek. A gyömbért saját kútfőből találtam ki, hogy beleteszem. Igazából elhagyható. Anélkül is igazán finom. Lehet sárgarépával, kockára vágott paradicsommal, cukorborsóval is dúsítani a szószt. Fűszermennyiségeket nem tudok pontosan írni, minden ételt érzéssel fűszerezek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek