r
Nosalty Logó

Gyömbéres mézes kókuszzsírból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Gyömbéres mézes kókuszzsírból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1435.6 g
  • Cukor
    794 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 7701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsiradékokat a mézzel, a cukorral és a 3 féle fűszerrel összemelegítjük, majd a tejet is elkeverjük benne.
  2. A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, és hozzáöntjük a mézes melegített keveréket.
  3. Összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle.
  4. 1 napra (vagy 1 éjszakára) hűtőbe tesszük.
  5. Lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerint kiszúrjuk.
  6. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  7. Ha megsült, azon melegében gyorsan lekenjük a felvert tojással, majd hagyjuk kihűlni.
  8. Díszíthetjük tetszés szerint, és miután 1-2 órát eltöltöttek egy dobozba zárva pár almaszelet társaságában, fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9080
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres mézes kókuszzsírból
Skorpió 49 recept

Az egyik weboldalon találtunk egy receptet, és megtetszett, majd kis változtatás után el is készítettük. A gyerekek a maci és fenyőfa alakúakat tüntették el először. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek