r
Nosalty Logó

Gyömbéres laskagomba-spenót tejmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gyömbéres laskagomba-spenót tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6096 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13176 micro
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    1048 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26352 micro
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3082 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk (Én ilyenkor szoktam sózni, hamarabb megpuhul.).
  2. A laskagombát csíkokra szaggatjuk, és rádobjuk.
  3. A fokhagymát és a gyömbért apró lyukú reszelőn lereszeljük, és hozzákeverjük.
  4. Amikor levet enged, hozzáadjuk a szójajoghurtot, amelybe belekevertük a keményítőt.
  5. Ennél a fázisnál, ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, öntsünk hozzá egy kis vizet vagy szója-/rizstejet.
  6. Megborsozzuk, néhányat rottyantunk rajta, majd a spenótlevelet hozzáadjuk.
  7. A spenótot éppen hogy csak megfonnyasztjuk, ez kb 2-3 perc, és már kész is :).
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8204
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Ajánló

Én fodros szélű széles metéltet főztem ki hozzá, de rizzsel, bulgurral is kiváló lehet! A gyömbér jellegzetes csípős íze miatt óvatosan!

Receptkategóriák

Új szerelem van az életemben:). Nagyon jó hatással van rám: inspirál, gyógyít, felmelegít.....Ígéretes igaz?  Úgy hívják: gyömbér. Próbálgatom, ízlelgetem, gyógyulok vele/tőle. És persze a régi szerelmeimet sem feledem: spenót, gomba. Mivel ezek az alapanyagok voltak a hűtőmben, és nem akartam, hogy féltékenyek legyenek egymásra, így összeházasítottam őket! Jelentem: Működőképes a kapcsolat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek