r
Nosalty Logó

Gyömbéres-kurkumás csirkeleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Gyömbéres-kurkumás csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2981 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6469.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    5271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2797 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2027 micro
Összesen 2981 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, feldarabolt csirkét tegyük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát, a gyufaszál vékonyra szeletelt gyömbért, a kurkumát, a borsot, koriandert, babérlevelet és egy csipet sót.
  2. Öntsük fel kb. 4-4,5 liter hideg vízzel, és közepes lángon forraljuk fel. Forrástól számítva alacsony lángon addig főzzük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul (1-1,5 óra).
  3. Ha a csirke puha, akkor adjuk a leveshez a meghámozott répát, és főzzük puhára (de ne főzzük szét!). Ha a répa is elkészült, zárjuk el alatta a lángot, a csirkét és a répát szedjük ki, majd szűrjük át a levest.
  4. A csirkéről fejtsük le a megfőtt húst, és tépkedjük szálaira, a sárgarépát karikázzuk fel.
  5. A gombát (ami lehet bármilyen, akár csiperke is, én friss shiitake gombát használtam) tisztítsuk meg. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a gombát, pirítsuk meg benne, majd a végén adjuk hozzá a szójaszószt.
  6. A levest a hússal, a répával és gombával, aprított újhagyma zöldjével, főtt tésztával (ami szintén lehet akár hagyományos, akár rizstészta) és ízlés szerint chilivel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21394
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuper egyszerű leves, ami ízében különleges, mégsem kell hozzá semmilyen extra, beszerezhetetlen hozzávaló! Ha rapid üzemmódban szeretnénk elkészíteni, dobjuk kuktába!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?