r
Nosalty Logó

Gyömbéres bagoly

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Gyömbéres bagoly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5889 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3178.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5889 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 396 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba rakjuk a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, és kézi mixerrel jól keverjük ki. Majd adjuk hozzá a mézet és a tejet. Óvatosan keverjük tovább, de most már fakanállal.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a gyömbért. Jól dolgozzuk össze. Ha szükséges, adhatunk hozzá még lisztet. Rugalmas golyót formáljunk belőle, amit legalább 1 órára a hűtőbe pihentetünk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk, és 12 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle (nekem 17 db lett ebből a mennyiségből).
  4. Villával a kőr közepét mintázzuk meg, mintha toll lenne. Mindkét oldalon behajtjuk a tésztát, így kapjuk meg a szárnyat, majd a felső részt a közepe felé hajtva a feje lesz. A szemét gyűszűvel formáztam meg. A maradék tésztából megformáztam a csőrét és a karmokat.
  5. Vékonyan tojásfehérjével megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kihűlt, olvasztott csokival díszítjük a szemét, szárnyát, csőrét, stb...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 787
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres bagoly
Kovács Györgyi 57 recept

Ezekbe a baglyocskákba is a neten szerettem bele. Mindenképp meg akartam sütni, mert egy nagyon-nagyon kedves kolléganőm nagyon szereti a baglyokat. Nagy izgalommal láttam neki az elkészítéshez, de természetesen ennek a tésztája sem volt tökéletes, változtatni kellett rajta. Hát kinézetre nekem inkább Gombóc Artúrra hasonlít. Mindegy, a lényeg, hogy végül ez a tészta is nagyon finomra, puhára sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek