r
Nosalty Logó

Gyömbéres baby csirke Smaragd konyhajából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Gyömbéres baby csirke Smaragd konyhajából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Csirke és a köret elkészítése

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Csirke és a köret elkészítése

Összesen 3286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Csirke és a köret elkészítése

Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1356.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 3286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Pác

Csirke és a köret elkészítése

Elkészítés

Pác

  1. 2 hűtött baby csirkét megmossuk alaposan, és leitatjuk róla a vizet konyhai papírtörlővel.
  2. Egy tálkába csavarjuk az 1 citrom levét, hozzáadjuk az olívaolajat, mézet, gyömbérport, sót, borsot, és jól összekeverjük. Egy ecset segítségével lekenjük belül-kívül a csirkéket, és egy magasabb falú jénai tálba tesszük.
  3. Alufóliával letakarva, előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Fél óra után levesszük róla az alufóliát, megfordítjuk a csirkéket, és sütjük tovább 180 fokon, kb. 30 percet.
  4. Majd visszafordítjuk, és pirosra sütjük a csirkéket. (sütőtől függően még kb. 15 percet)
  5. Az almákat megmossuk, negyedekre vágjuk, és a barna cukorral, fahéjjal a vízben, forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. A kisült csirkékhez tálaljuk a körettel, ami lehet rizs, tarhonya vagy sült krumpli is. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 514
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres baby csirke Smaragd konyhajából
Smaragd konyha 149 recept

A fotó kedvéért egészben hagytam a csirkét, amúgy 4 személyre készült ez a vasárnapi finom ebéd.

Hozzávalók

Pác

Csirke és a köret elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek