Gung Bao csirke recept

Gung Bao csirke
Gung Bao csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi is a Gung Bao csirkehús?

Jó kérdés! Először egy ázsiai étteremben láttam, ahol el volt halmozva zöldségekkel(sárgarépa, édeskömény, zöldborsó, hagyma). Azt gondoltam, utánanézek, de egyik interneten talált receptben sem voltak zöldségek. Helyette földimogyoró, gyömbér és újhagyma. De aggodalomra semmi ok, hiszen így is nagyon finom lett. Ha kedvünk van, rakhatunk hozzá egy fej vöröshagymát (én soha nem hagyom ki). És akkor nézzük, mit is jelent nálam az ázsiai stílusúra szeletelés! Semmi különös. A húst oldalazva vagy inkább átlósan vágjuk, így szinte lapos hatást érünk el, és így kitűnően puha marad a csirke (legalábbis eddig nekem bejött, hiszen az étteremben is így csinálják). Remélem, hogy ízleni fog mindenkinek, aki elkészíti! Jó művészkedést!

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

ajánlat

Kínai tojásos rizzsel tálaljuk.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kínai csirke, Ázsiai csirke, pikáns csirkefalatok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ázsiai stílusúra szeleteljük, majd az előre elkészített páchoz adjuk.
  2. Kevés olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a kettétört chilit, karikákra vágott újhagymát, csípőspaprikát és gyömbért.
  3. Miután a hús 1/4 órát pihent, az olajba dobjuk, majd azonnal felöntjük a szósz hozzávalóival.
  4. Addig főzzük, míg be nem sűrüsödik.
  5. Összeforgatjuk a földimogyoróval.
  6. Jázmin rizzsel tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 53 500
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 417
elkészítve: 75/114
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
67 recept

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pirosnyuszika
pirosnyuszi / pirosnyuszika h, 2015-07-06 20:25

Eszméletlenül finom volt, nem számítottam rá hogy tényleg ennyire szuper lesz! Csak egy fél erőspaprikát tettem bele hogy ne csípjen vészesen, és szerintem mogyoróból is sok a 10 dkg, de ugye ízlés válogatja. :)

Maszanori
Maszanori p, 2015-05-29 08:10

1 ml fehérbor ????? Ez igazából mennyi lenne? Gondolom egy sóhajtásnyi bornak nincs jelentősége az ételben. Igazából érdekel a recept, szeretném megcsinálni, ezért érdeklődöm.

főzősuli
főzősuli p, 2014-02-21 11:04

ez a recept fantasztikus. a mogyoró külön dob rajta. szerintem kár lett volna kihagyni. nagyon ízletes és gyors étel. köszi a receptet :)

Tmea
Tmea / Tmea sze, 2014-02-05 13:02

Nagyon jóóóóóó!
Én is elhalhoztam zöldségekkel (káposzta, répa roppanósra sütve), és az újhagyma helyett pórét tettem, a bor helyett pedig paradicsompürét, mert bor nem volt itthon, paradicsompüré pedig igen, kibontva a hűtőben...Nagyon bitang!!!! Köszi, hogy feltetted...ne szokj le róla! :-)))

adelka8616
adelka / adelka8616 p, 2013-12-20 15:05

Csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni!!! Ez a recept fantasztikus!!! Az első ázsiai receptem az édes-savanyú csirkemell után. De soha többet nem veszünk kínai étteremben gung bao-t. Köszönjük szépen!

wiki01
wiki01 k, 2013-11-19 16:47

Hát ez...hát ez...fenomenális volt :) Párom nagy kedvence, úgyhogy gondoltam meglepem vele, teljesen oda volt érte, és én is, pedig még nem ettem ilyet és nem tudtam milyen ízűnek kell lennie. A földimogyoró benne, hát, nem is gondoltam volna :) Nagyon köszi a receptet, többször elfogom készíteni :)

ancymancy
ancymancy / ancymancy sze, 2013-01-02 11:24

Egyik este rendeltem étteremből ilyen kínait, de közel sem volt ehhez a recepthez. Ez sokkal-sokkal finomabb, de hát a lustábbak egyék amit rendeltek :D

_Marcsi
_Marcsi szo, 2012-10-20 16:30

Köszönöm szépen a receptet, kipróbáltam és nagyon finom lett.

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 h, 2012-10-08 19:49

Nagyon jó kis recept, kipróbáltam (tettem bele egy gerezd fokhagymát is és egy répát felcsíkozva) és naaagyon fincsi, igazán! Köszönöm!

JOMA
JOMA h, 2012-09-24 08:12

Megcsináltam. Nagyon-nagyon finom! Régóta kerestem már hasonló receptet, de eddig nem találtam. Köszönöm!

Xamóca
Xamóca v, 2012-07-01 14:34

Elkészítettem és nagyon finom lett:) Igaz kicsit mindenből többet raktam hozzá, de persze ez függ a csirke mennyiségétől:)

opika
opika k, 2012-06-05 11:08

Tudomásom szerint a "Gung Bao" elnevezés a földimogyoró jelenlétére utal!
A recept egyszerű és nagyszerű, elmentettem, köszönöm.

Teakonyha
Teamami / Teakonyha p, 2012-06-01 16:16

Pavlov kutyája lettem... ezt meg kell csinálnom! És az a gyönyörűséges fotó! Köszi!

Nasan
Nasan cs, 2012-05-31 15:48

Hát ez valami isteni finom!!!! Egyszer már elkészült, most csak azért nem csinálom meg, mert kifogytam a szójaszószból :((

Gizella Szombatiné
Gizella Szombatiné h, 2015-08-17 00:41

Gizella Szombatine. Ha már főzzük-esszük-szeretjük, legalább a nevét tanuljuk meg. Ez a finom étel: KUNG PAO / mogyorós csirke/. Bocs', nem birtam ki szó nélkül.

366