Gulyásleves sertés húsgombóccal recept

megosztás
0
Gulyásleves sertés húsgombóccal
Gulyásleves sertés húsgombóccal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élelmiszer boltokban árulnak kis receptfüzeteket, időnként belelapozok, és ha valamit érdekesnek találok benne, megveszem és kipróbálom! Így történt ezzel a recepttel is, és nagyon elnyerte a családom tetszését. Érdekes, de más íze van, mint a kocka hússal készült leveseknek és finom!

(Egy gyulai háziasszony receptje)

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

ajánlat

Egy elég olcsó húsos leves, néha bizony jól jönnek az ilyen receptek.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

gulyásleves házi húsgombóccal, húsgombócos gulyásleves, gulyásleves gazdagon
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Beletesszük a sárgarépát, gyökeret.
  2. A húsgombócot összegyúrjuk, és pici, apró gombócokat kerekítünk, amit szép sorjában a lábasba teszünk.
  3. Lepirítjuk a zöldségekkel együtt.
  4. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, a pirospaprikát, a petr. zöldet.
  5. Felengedjük vízzel, beletesszük a fokhagymát, zöldpaprikát, burgonyát. Őrölt borsot és köményt teszünk bele, Ízlés szerint sózzuk.
  6. Megpirítjuk a tarhonyát, és ha a levesünk  fölforrt, hozzáadjuk.
  7. Mire a tarhonya megfő, készen lesznek a pici húsgombócok is. Még forrón tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 135
elküldve: 1
receptkönyben: 79
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2012-02-13 10:02

Kedves Anci!
Pont az én ízlésemnek felel meg ez a gusztusos, ínycsiklandó recept. Köszönjük Neked. Hozzá ajánlom a főtt vajas kiflimet, amit megígértem, hogy szólok, ha elkészült. Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2012-02-13 11:37

Kedves Évi néni !
Én köszönöm neked az ajánlatodat, megígérem, hogy élni fogok vele !
Örülök, hogy neked is tetszik a leves.Szép napot kívánok neked ! Anci

421