Gulyásleves sertés húsgombóccal recept

1 adag
430
kcal
Gulyásleves sertés húsgombóccal
Gulyásleves sertés húsgombóccal
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élelmiszer boltokban árulnak kis receptfüzeteket, időnként belelapozok, és ha valamit érdekesnek találok benne, megveszem és kipróbálom! Így történt ezzel a recepttel is, és nagyon elnyerte a családom tetszését. Érdekes, de más íze van, mint a kocka hússal készült leveseknek és finom!

(Egy gyulai háziasszony receptje)

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

ajánlat

Egy elég olcsó húsos leves, néha bizony jól jönnek az ilyen receptek.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyásleves házi húsgombóccal, húsgombócos gulyásleves, gulyásleves gazdagon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Beletesszük a sárgarépát, gyökeret.
  2. A húsgombócot összegyúrjuk, és pici, apró gombócokat kerekítünk, amit szép sorjában a lábasba teszünk.
  3. Lepirítjuk a zöldségekkel együtt.
  4. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, a pirospaprikát, a petr. zöldet.
  5. Felengedjük vízzel, beletesszük a fokhagymát, zöldpaprikát, burgonyát. Őrölt borsot és köményt teszünk bele, Ízlés szerint sózzuk.
  6. Megpirítjuk a tarhonyát, és ha a levesünk  fölforrt, hozzáadjuk.
  7. Mire a tarhonya megfő, készen lesznek a pici húsgombócok is. Még forrón tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 494
elküldve: 1
receptkönyben: 70
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (6)

Vass Éva
Vass Évah, 2012-02-13 09:02

Kedves Anci!
Pont az én ízlésemnek felel meg ez a gusztusos, ínycsiklandó recept. Köszönjük Neked. Hozzá ajánlom a főtt vajas kiflimet, amit megígértem, hogy szólok, ha elkészült. Üdv: Évi néni

olaszneanci
olaszneancih, 2012-02-13 10:37

Kedves Évi néni !
Én köszönöm neked az ajánlatodat, megígérem, hogy élni fogok vele !
Örülök, hogy neked is tetszik a leves.Szép napot kívánok neked ! Anci

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-02-12 15:54

Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad, szerintem ízleni fog. Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-02-11 08:18

Kedves Évám !
Készítsd el, tényleg finom és nagyon gazdaságos ! Puszi: Anci

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
430