r
Nosalty Logó

Gulyásleves A kis gasztronautától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Gulyásleves A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 462 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 41 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1891 micro
  • β-karotin
    5231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2945 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 462 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3956.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    824 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7563 micro
  • β-karotin
    20923 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    11780 micro
  • Lut-zea
    3723 micro
Összesen 1849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Felhevített zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a héjától megszabadított paradicsomot és a paprikát, és megpároljuk.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük egy korty vízzel, majd mikor a folyadék elpárolódott, beletesszük a megtisztíott és felkockázott húst, és lepirítjuk. Ízesítjük sóval és fűszerezzük borssal, babérlevéllel és egész köménnyel. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges pótoljuk alóla a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel.
  5. Mikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott zellert és burgonyát, és kicsit együtt pirítjuk őket, majd felöntjük vízzel.
  6. A petrezselyem- és zellerzöldet összekötözzük, és a leveshez adjuk. Felforralás után fedővel lefedve főzzük.
  7. A csipetkét elkészítjük, a leveshez adjuk, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21445
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Hagyományos magyar étel, talán az egyik legismertebb. Nálunk így készül, és a család nagy kedvence.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek