r
Nosalty Logó

Gulyásleves 7. - Wohner módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves 7. -  Wohner módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Összesen 1876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2951 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    172.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Elkészitjük a gulyáslevest. Az olajon a hagymát megdinszteljük, megszórjuk köménymaggal, majd pirospaprikával.
  2. Rátesszük a kockára vágott lábszárat, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd félpuhára főzzük a húst.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A főtt marhahúst ledaráljuk, rátesszük az olajon megdinsztelt hagymára, majd sózzuk-borsozzuk.
  5. Kevés vizzel felengedjük, és addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolgott. Egy sűrű masszát kell így kapnunk.
  6. A burgonyagombóchoz a hozzávalókból tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, négyszögletű lapokra vágjuk.
  7. Mindegyik közepébe teszünk a húsmasszánkból. Gombócokat formálunk belőle, és a gulyáslevesben főzzük meg.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16341
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest akkor szoktam készíteni, ha a marhahúslevesből megmarad a főtt hús.

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!