r
Nosalty Logó

Grúz diós padlizsántekercsek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Grúz diós padlizsántekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 430 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2660 micro
Összesen 1720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd szintén hosszában negyed centis szeletekre vágjuk. Ez a legidegőrlőbb az egész receptben, innen már könnyű lesz. :) Fontos, hogy nagyjából egyforma vastag legyen egy szelet (ne legyen szélesebb felül, mint alul) mert akkor nem sül meg egyszerre, és nem lehet szépen feltekerni.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, és több körben kisütjük a padlizsánszeleteket. Csak addig süssük, amíg puha nem lesz, ha elkezd megsülni, akkor nem lehet feltekerni.
  3. A kész padlizsánszeleteket leitatjuk, és be is takarjuk konyhai papírtörlővel, hogy ne száradjon ki.
  4. A diót, a petrezselymet, fokhagymát, citromlevet, gránátalma szirupot, sót és fűszereket egy aprítóba tesszük, és összeturmixoljuk. Ha nagyon kemény lenne, kanalanként hozzáadjuk a vizet. kemény, de kenhető, homogén masszát kell kapunk.
  5. Ha kész a krém, fogunk egy szelet padlizsánt, a végébe teszünk egy nagy evőkanálnyit a diós masszából, és feltekerjük. Tálaláskor díszíthetjük egy-egy fél dióval, gránátalma maggal vagy petrezselyemmel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5516
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 20.

Ajánló

Jó ütős darab, úgyhogy egy pitát, vagy rusztikus kenyeret adjunk mellé!

Receptkategóriák

Az egyik legismertebb grúz előétel, a badrijani nigvzit. Sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen, és aki egyszer kóstolta, az biztos függő lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek