r
Nosalty Logó

Grízfelfújt Audrey konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Grízfelfújt Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet melegítsük a vajjal, amikor elolvadt benne a vaj, habverővel keverjük el benne a grízt, a vaníliát és citromhéjat. Folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre (forrástól számítva még kb. 3-5 percig főzzük). Tegyük félre hűlni, időként kevergessük meg!
  2. Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral.
  3. Miután kihűlt a grízmassza, egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot is.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát, abba töltsük a masszát.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 60 perc alatt.
  6. A felfújtat porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 36655
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Ajánló

Cukor helyett lehet édesítőt, nyírfacukrot, eritritet vagy bármi mást édesítésre használni. Tálalni pedig csoki vagy vanília öntettel, szörppel is lehet, mint a rizsfelfújtat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szaftos, finom édesség, ami kiváló egy tartalmas leveshez, de kis kockákra vágva sütiként is megállja a helyét. Párom nem szereti sajnos a rizsfelfújtat, ez remek alternatíva helyette. Elkészítésben is nagyon hasonlít a rizsfelfújthoz csak gyorsabban megvan. :) Több receptet is megnéztem, míg végül erre, az állítólag eredeti stájerországi receptre esett a választásom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek