r
Nosalty Logó

Grillezett abált csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Grillezett abált csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3132 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 783 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 3132 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket tisztítsuk meg, majd alaposan sózzuk be, különösen a csontos részeinél.
  2. A hagymákat vágjuk félbe, a fokhagymát keresztben félbe. (Nem szükséges eltávolítani a héját, ezesetben viszont mossuk meg a hagymákat.)
  3. Tegyük fel a csülköket főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, tegyük a főzőlébe a babérleveleket, egész borsot, valamint a félbevágott hagymákat, fokhagymát.
  4. Kilónként számoljunk másfél óra főzési időt, ez a három csülök esetében hozzávetőlegesen 2 órát fog igénybe venni.
  5. A főzési idő leteltével hagyjuk hűlni a csülköket egy keveset (kb. 10 perc), majd éles késsel a bőrét vágjuk be kockásra. Újból sózzuk, és borsozzuk meg, mértékkel, szórjunk rá kevés köménymagot is. Nyugodtan sózhatjuk a bőrét is, attól még ropogós lesz, a hiedelemmel ellentétben.
  6. Kizsírozott tepsibe tegyük bele a csülköket a bőrükkel felfelé, és süssük szép pirosra, ropogósra őket. Tehetünk alá kevés főzőlevet is, így nem fog égni a zsír később sem, valamint vörös- és fokhagymát is, a csülkök köré (időnként - kb. 15 perc - locsoljuk meg a saját zsírjával). Ha grillezős sütőnk van, az utolsó néhány percben kapcsoljuk csak be, hogy a csülök bőre még jobban felhólyagosodjon.
  7. A sütés végeztével a csontokat könnyedén eltávolíthatjuk, és tetszés szerint a hús szeletelhető vagy darabolható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16192
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Ajánlom a vele sült vagy tepsis burgonyával, házi savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett abált csülök
Kornél 167 recept

Nincs különösebb story, egy másféle módozat alapján készítjük a csülköt ebben a receptben. A hús nagyon omlós lesz, átveszi a zöldségek ízét az abaléből, a sütéskor pedig kellően ropogós lesz a bőre. Mindössze a kíváncsiságomat szerettem volna kielégíteni, úgy gondolom, hogy meglehetősen sikerült is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?