Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett abált csülök

Grillezett abált csülök
Grillezett abált csülök
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story, egy másféle módozat alapján készítjük a csülköt ebben a receptben. A hús nagyon omlós lesz, átveszi a zöldségek ízét az abaléből, a sütéskor pedig kellően ropogós lesz a bőre. Mindössze a kíváncsiságomat szerettem volna kielégíteni, úgy gondolom, hogy meglehetősen sikerült is. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom a vele sült vagy tepsis burgonyával, házi savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköket tisztítsuk meg, majd alaposan sózzuk be, különösen a csontos részeinél.
  2. A hagymákat vágjuk félbe, a fokhagymát keresztben félbe. (Nem szükséges eltávolítani a héját, ezesetben viszont mossuk meg a hagymákat.)
  3. Tegyük fel a csülköket főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, tegyük a főzőlébe a babérleveleket, egész borsot, valamint a félbevágott hagymákat, fokhagymát.
  4. Kilónként számoljunk másfél óra főzési időt, ez a három csülök esetében hozzávetőlegesen 2 órát fog igénybe venni.
  5. A főzési idő leteltével hagyjuk hűlni a csülköket egy keveset (kb. 10 perc), majd éles késsel a bőrét vágjuk be kockásra. Újból sózzuk, és borsozzuk meg, mértékkel, szórjunk rá kevés köménymagot is. Nyugodtan sózhatjuk a bőrét is, attól még ropogós lesz, a hiedelemmel ellentétben.
  6. Kizsírozott tepsibe tegyük bele a csülköket a bőrükkel felfelé, és süssük szép pirosra, ropogósra őket. Tehetünk alá kevés főzőlevet is, így nem fog égni a zsír később sem, valamint vörös- és fokhagymát is, a csülkök köré (időnként - kb. 15 perc - locsoljuk meg a saját zsírjával). Ha grillezős sütőnk van, az utolsó néhány percben kapcsoljuk csak be, hogy a csülök bőre még jobban felhólyagosodjon.
  7. A sütés végeztével a csontokat könnyedén eltávolíthatjuk, és tetszés szerint a hús szeletelhető vagy darabolható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 9 494
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csülök előfőzve, főzött csülök grillezve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

783
sertéscsülök 1.5 kg
babérlevél 4 db
bors 1 ek
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 2 közepes fej
köménymag 1 ek
disznózsír 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint