r
Nosalty Logó

Grillcsirke Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Grillcsirke Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 604 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 2415 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 604 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    3792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2415 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Pác

Csirke

Elkészítés

Pác

  1. A páchoz valókat a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük, és egyenletesen bekenjük vele a csirkét kívül és belül.

Csirke

  1. A csirkét a pácon kívül még kicsit megsózzuk, belsejébe borsot, kakukkfüvet is tehetünk.
  2. A bepácolt csirkét nyársra tűzzük. Lábait, szárnyait hústűvel hozzátűzzük, hogy ne lógjon le. Alá készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit, amibe sorba rakjuk a megmosott burgonyákat.
  3. 200 fokra előmelegített grill alatt 50 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3446
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillcsirke Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Egy vasárnap délelőtti mozi (Az élet ízei) utáni vásárlásnál nagyon kis gusztusos csirkét vettünk, így az ebéd grillcsirke lett. Szívem szerint tovább pácoltam volna, de nem volt rá sok idő, talán egy fél óra, de így is nagyon ízletes lett. Ha tehettem volna, akkor biztosan egy éjszakán át pácoltam volna a fincsi pecsenyének valót. Hogy egyszerűsítsem a főzést, néhány kis burgonyát megmostam, és héjastól a forgó, csepegő csirke alá dugtam. Így nem kellett többet bajlódnom a körettel, mivel jól átvette a sülő krumpli a fűszeres vaj ízét.

Hozzávalók

Pác

Csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek