r
Nosalty Logó

Grillázsos-rumos diós tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Grillázsos-rumos diós tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 5130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    427.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 5130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a grillázst. Egy száraz teflonserpenyőbe tesszük a cukrot, és a tűzhely fölött olvadásig kevergetjük, beleszórjuk a vagdalt magot, majd 1-2 percig, a mag és cukor aranyszínűvé válásáig kevergetjük, majd vajjal enyhén megkent tepsire öntjük, laposra simítjuk, kenjük, és várunk, amíg megszilárdul, kihűl.
  2. Akkor felvesszük a talapzatról, és durvára összetörjük (kézzel, késsel, kés lapjával vagy akár klopfolóval).
  3. Tejszínt habfixálóval vagy instant zselatinnal kemény habbá verjük, félidőben édesítjük, vaníliával ízesítjük. Mikor már kemény a hab, a habverővel beledolgozzuk a pohár mascarponét (anélkül is jó, csak így még több lesz a krém, és jobban "megáll").
  4. Beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük, könnyedén fakanállal vagy kézi habverővel elkeverjük.
  5. A piskótát 2 részre vágjuk, a közepébe beletesszük a krém kicsit több, mint felét, rátesszük a felső lapot.
  6. Megkenjük a torta oldalát (tetejét még nem!!) krémmel, majd egy lapát segítségével két lapos tenyerünk közé vesszük a tortát, és végig gurítjuk a grillázsdarabokat tartalmazó tepsin, míg egyenletesen "bepanírozódik" az oldala.
  7. Tortatányérra fektetjük a piskótát, majd a maradék krémet elsimítjuk a torta tetején, élein, és a maradék grillázzsal megszórjuk.
  8. 3-4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hidegre állítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3982
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi alapreceptem, tulajdonképpen minden tortám "alapja" ez a tejszínhab krém. Sokkal könnyebb, mint egy vajkrém, cseppet se tömény. Bármit el lehet vele készíteni (a szokásos vajkrém vagy vaj+pudingkrém - alias főzött krém - helyett). Aki egyszer kipróbálja, rájön, miről beszélek. Ez a rumos diós különösen nagyon finom...

Hozzávalók

A piskótához

A forma előkészítéséhez

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?