r
Nosalty Logó

Grillázskrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grillázskrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 6246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    348.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    2999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2026 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    2109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3069 micro
Összesen 6246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Elkészítés

Diós vizes piskóta

  1. A tojássárgákat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük kb 5-10 percig.
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, majd hozzáöntjük az 5 dkg cukrot, és ezzel is tovább verjük.
  3. A liszt felét, amiben a szódabikarbónát elvegyítettük hozzákeverjük a tojássárgához, hozzáadjuk a hab felét, azután a többi liszttel és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Tortaformában egyenletes tűznél sütjük kb. 20 percig (amikor már domborodik a teteje, de nem barna, akkor jó). A sütőt hagyjuk csukva legalább 10 percig, miután lezártuk.
  5. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és három részre szeleteljük.

Krém

  1. A tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot gőz fölött állandóan kevergetve kézi habverővel sűrű fehérre keverjük. Kb. 20 perc minimum. (Egy lábosba vizet öntök. Erre teszek egy kerámia vagy fém tálat, ebben keverem ki a tojásokat.)
  2. Ha elkészült langyosra hűtjük, és ehhez keverjük hozzá a vajat is.
  3. Rakunk bele két kanál grillázst.
  4. Ezzel töltjük meg a piskótát.

Grillázs

  1. A cukrot karamellizáljuk tűz fölött. Mikor kész, azonnal beleöntjük a darált diót.
  2. Forrón egy kivajazott sütőpapírra öntjük, és vajas sodrófával kicsit lelapítjuk.
  3. Porrá törjük az egészet, és ebből teszünk a krémbe, valamint ezzel díszítjük a tortát.
  4. Az elkészült tortát minimum pár órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10546
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Lehetőleg egy nappal korábban készítsük el a tortánkat, hogy a piskóta beszívja egy kicsit a krémet, viszont tálalás előtt legalább 30-60 perccel rakjuk szobahőmérsékletre, hogy a vajas krém puha legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon édesszájú vagyok, karamell minden mennyiségben jöhet, meg a húsvéti és karácsonyi grillázsfigurák. :) Így lett ez a kedvenc tortám.

Hozzávalók

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

Címlapról ajánljuk

További cikkek