Grill padlizsán olívás fetakrémmel recept

Grill padlizsán olívás fetakrémmel
Grill padlizsán olívás fetakrémmel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta terítéken van nálunk a grill padlizsán, mivel nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, igazodva akár a szezonzöldségekhez, akár a hűtő aktuális tartalmához.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Senki ne essen kétségbe, ha esetleg marad a fetakrémből, mert szendvicskrémként is kiváló. Ha a grillezett padlizsánok nem fogynak el rögtön, másnap nyugodtan rakjuk bele bagettbe, és néhány percre toljuk be forró sütőbe. Isteni lesz! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

feta sajtos padlizsán grillen, olajbogyós padlizsán, paradicsomos sült padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a padlizsánszeleteket ráfektetjük, majd enyhén meghintjük sóval, de ez akár el is hagyható.
  3. Egy edényben összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával (itt szándékosan nem írok számokat, mert gyakorlatilag nincs az a mennyiségű fokhagyma, amit a padlizsán ne bírna el:)), az apróra vágott snidlinggel.
  4. Szilikonos ecsettel a padlizsánokat megkenjük a hagymával dúsított olajjal.
  5. Minden padlizsánra ráhelyezünk 1 vékony szelet paradicsomot.
  6. A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyókat, vékonyra vágott snidlinget, majd a tejföllel fellazítjuk.
  7. A sajtot krémből a paradicsomokra halmokat helyezünk, majd ezt megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A tetejét díszíthetjük olajbogyóval.
  9. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 746
elküldve: 11
receptkönyvben: 359
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sugarbaby
Sugarbaby v, 2012-05-06 16:29

Szia!

Most lett kész, isteni finom!!!
Köszönöm a receptet.

Orsi

molnarada
molnaranda / molnarada v, 2012-05-06 15:08

szia

Ma jönnek barátnőmék vendégségbe, ez lesz az egyik fogás. Isteni lett... :-) Megcsináltam cukkinivel is, kis baconnel az is finom lett. köszönöm szépen!

Andi

Csibedina
Csibedina / Csibedina h, 2012-05-07 20:39

Hú, nagyon jól néztek ám ki a padlizsánkáid! ;) ... és ahogy a kommenteket olvastam, tényleg nagy sikerük volt :))

789