r
Nosalty Logó

Gratinírozott spenótos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott spenótos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    4802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    9957 micro
Összesen 427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    9604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    19914 micro
Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 45 percig főzzük.
  2. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fagyos spenótot, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve közepes tűzön kb 15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A paradicsomot megmossuk, a magházát kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A sajtot 16 cikkre vágjuk. A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghántjuk, majd hosszában elfelezzük.
  5. A burgonyát egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. A spenótot elosztjuk a burgonyákra. Minden burgonyára 2 sajtszeletet teszünk, megszórjuk a paradicsomkockákkal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4125
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre, megtetszett és elkészítettem. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek