r
Nosalty Logó

Gratinírozott hal szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott hal szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 747 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2843 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 tk olajban megdinszteljük. Felöntjük a paradicsomszósszal és a levessel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a tésztát , kb. 2 percig főzzük.
  2. A halfiléket megmossuk, leszárítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, meglocsoljuk egy kis citromlével.
  3. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a halat oldalanként 1-2 percig elősütjük, kivesszük.
  4. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a majorannát. A petrezselymet apróra vágjuk, és a parmezánnal együtt a vajas-zsemlemorzsás masszához kavarjuk.
  5. A tésztát egy vajjal kikent tűzálló tálba töltjük. A halszeleteket ráhelyezzük. A zsemlemorzsás masszát elosztjuk a hal szeletekre.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2030
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss tészta helyett elkészíthetjük szárított tésztából is, de ebben az esetben főzzük meg a tésztát sós vízben, és úgy keverjük a paradicsommártáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek