Görögös töltött cukkini recept

Görögös töltött cukkini
Görögös töltött cukkini
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a cukkinit, bár eddig még csak a rántott formáját ismertem. Most úgy gondoltam, kipróbálok valami újat, egy kicsit görögösítve. 

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

feta sajtos cukkini töltve, darálthúsos cukkinicsónak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes cukkinit kettévágunk hosszában, a belsejét kikaparjuk kanállal, így két kis csónakformát kapunk.
  2. Egy kevés olajon/kókuszolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, görögszénamaggal. Természetesen ha épp nincs otthon görögszénamag, akkor bármilyen fűszerrel ízesíthetjük, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, citromfűvel. Csak a képzelet szab határt... :)
  3. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a cukkini kikapart belét, amennyiben az még zsenge. Ha már nagyobb magok vannak benne, akkor nem javaslom. Kicsit összefőzzük.
  4. Tetszőleges mennyiségű tejfölbe belekeverünk 2-3 teáskanálnyi (vagy több) feta sajtot. Én levágtam a tömb végéből egy kisujjnyi vastag csíkot, azt dolgoztam el a tejfölben. Hozzáöntjük a darált húshoz, és hagyjuk kicsit főni.
  5. Amikor készen van a "ragu", belekanalazzuk a kis csónakokba. Amennyiben nem állnak meg a tepsiben, érdemes levágni az aljukból egy pici csíkot, így kapnak majd egy kis talpat, és nem borulnak el. A tetejüket megkenjük tejföllel, és 180 fokon 15 percig sütjük.
  6. Ezután kivesszük a sütőből, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük, és még nagyjából 10 percig pirítjuk, hogy szép barna legyen a tetejükön a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 9 537
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémifőz

Mióta szakács: 2015.11.21.
7 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BLRita
BLRita v, 2017-05-21 14:11

Köszi, ez nagyon finom! Pillanatok alatt megettük! :-))
Bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítettem, valamint nálunk kötelező a fokhagyma, így az is került bele. Fehér bort öntöttem alá, úgy pároltam meg.
Egyszer a görögszénát is megkóstolnám...., még sosem hallottam róla...

Kitty86
Kitty86 h, 2016-07-25 14:55

Nagyon jó recept, köszönöm! Én a görögszénát nem ismerem, nálam oregánó és bazsalikom került bele. Isteni ebéd lett belőle. :)

823