Görög saláta-vacsora recept

Görög saláta-vacsora
Görög saláta-vacsora
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a világ legegyszerűbb salátája, de annál finomabb! Egy szelet barna kenyérrel tökéletes nyári vacsora. Teljesen natúrnak kell lennie, hogy az ecet és az olaj íze érvényesülhessen, és ne hagyjuk ázni - állni. Az aljára lecsorgó olajos szaft a legjobb benne, ha azt is kitunkoljuk, pukkadásig elegendő, mégis könnyű étel. Nyári melegben nincs is ennél jobb!

hozzávalók / 1 adag

  • fél kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2-3 szelet feta sajt
  • marék olajbogyó (elmaradhat)
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet

ajánlat

Barna kenyér és egy pohár könnyű fehérbor. (Pl. jól behűtött Retsinával nagyszerű.)

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

nyári saláta, görög saláta, egyszerű görög saláta, choriatiki salata
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, vastagabb (3-4 mm-es) karikákra felvágjuk, és egy (leveses) tányérba szórjuk.
  2. A megtisztított hagymát hasonló vastagságú karikára vágjuk, és az uborkára szórjuk.
  3. A paradicsomot cikkelyekre vágva tesszük rá.
  4. Rászórjuk a felkockázott feta sajtot, és ha van, az olajbogyót is (a sajt a fontos, az olajbogyó elmaradhat).
  5. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  6. Semmi mással ne fűszerezzük, ne sózzuk, és ne keverjük össze! Rögtön fogyasszuk, mielőtt levet engedne.
  7. A tányér alján összegyűlt olajos szaftot kenyérrel kitunkolhatjuk, mert szuper.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 277
elküldve: 3
receptkönyben: 72
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
63 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.