Görög saláta-vacsora recept

Görög saláta-vacsora
Görög saláta-vacsora
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a világ legegyszerűbb salátája, de annál finomabb! Egy szelet barna kenyérrel tökéletes nyári vacsora. Teljesen natúrnak kell lennie, hogy az ecet és az olaj íze érvényesülhessen, és ne hagyjuk ázni - állni. Az aljára lecsorgó olajos szaft a legjobb benne, ha azt is kitunkoljuk, pukkadásig elegendő, mégis könnyű étel. Nyári melegben nincs is ennél jobb!

hozzávalók / 1 adag

  • fél kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2-3 szelet feta sajt
  • marék olajbogyó (elmaradhat)
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet

ajánlat

Barna kenyér és egy pohár könnyű fehérbor. (Pl. jól behűtött Retsinával nagyszerű.)

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

nyári saláta, görög saláta, egyszerű görög saláta, choriatiki salata
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, vastagabb (3-4 mm-es) karikákra felvágjuk, és egy (leveses) tányérba szórjuk.
  2. A megtisztított hagymát hasonló vastagságú karikára vágjuk, és az uborkára szórjuk.
  3. A paradicsomot cikkelyekre vágva tesszük rá.
  4. Rászórjuk a felkockázott feta sajtot, és ha van, az olajbogyót is (a sajt a fontos, az olajbogyó elmaradhat).
  5. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  6. Semmi mással ne fűszerezzük, ne sózzuk, és ne keverjük össze! Rögtön fogyasszuk, mielőtt levet engedne.
  7. A tányér alján összegyűlt olajos szaftot kenyérrel kitunkolhatjuk, mert szuper.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 385
elküldve: 3
receptkönyben: 73
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
63 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.