r
Nosalty Logó

Görög saláta 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Görög saláta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1585 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    569 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 1585 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    762 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk.
  2. A sajtot is ízlésesen kockázzuk.
  3. Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet.
  4. Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.
  6. Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét.
  7. Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 57212
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Nagyon szeretek az ízesített ecetekkel dolgozni. Gazdagabb az ízviláguk. Az olajbogyót pedig felszeletelem, hogy a saláta több részébe jusson belőle. A saláta készítéséhez friss bazsalikomot is használhatunk. A mi családunkban a kakukkfüves változata  népszerűbb!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög saláta 4.
Olaszné Anci 191 recept

A bazsalikom az olasz konyha kedvelt fűszere. Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából és Afrikából került nemrég hozzánk. A kakukkfű pedig a francia konyha nélkülözhetetlen fűszere. Már az egyiptomiak és a görögök is kedvelték, de minden ország konyhájában fellelhető. Felhasználják a salátákon kívül még erdélyi tokányhoz, töltött káposztához, baromfihoz, marhasültekhez, vadas ételekhez. Értékes alkatrésze a növényi ecetnek. Diétások is fogyaszthatják. Forrás: Romváry Vilmos: Fűszerek könyve.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek