Görög citromos leves recept

1 adag
160
kcal
Görög citromos leves
Görög citromos leves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves a savanykás ízek kedvelőinek.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos leves, savanyú zöldségleves, citromos zöldségleves rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajban megdinszteljük a kétféle hagymát, rászórjuk a rizst, további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  3. A paprikát négybe vágjuk, kimagozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
  4. A paprikát, cukkinit és zöldborsót a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. A leveshez keverjük a citromlevet. Sóval, borssal fűszerezzük, kb. 45 percet hagyjuk hűlni.
  5. A leveshez keverjük a tojássárgát, és lassú tűzön felforrósítjuk (nem főzzük), míg a leves selymes, krémes lesz.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 506
elküldve: 0
receptkönyben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1043 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
160