Görög citromos leves recept

1 adag
159
kcal
Görög citromos leves
Görög citromos leves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves a savanykás ízek kedvelőinek.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos leves, savanyú zöldségleves, citromos zöldségleves rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajban megdinszteljük a kétféle hagymát, rászórjuk a rizst, további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  3. A paprikát négybe vágjuk, kimagozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
  4. A paprikát, cukkinit és zöldborsót a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. A leveshez keverjük a citromlevet. Sóval, borssal fűszerezzük, kb. 45 percet hagyjuk hűlni.
  5. A leveshez keverjük a tojássárgát, és lassú tűzön felforrósítjuk (nem főzzük), míg a leves selymes, krémes lesz.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 330
elküldve: 0
receptkönyben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1009 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
160