Görhe recept

Görhe
Görhe
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyanyáink régi receptje!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tejjel fogyasztva a régi szép időket idézi, és úgy a legfinomabb!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricadarás görhe, kukoricadarás pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darát felfőzzük a tejjel és a fele cukorral.
  2. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és a citrom reszelt héját.
  3. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd az egészet óvatosan összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel a fasírozotthoz hasonló golyókat formálunk belőle, lelapítjuk (kb. 2 cm-esre), és vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük őket.
  5. Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 050
elküldve: 8
receptkönyben: 195
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

Hozzászólások (3)

Gercuj Izabella
Gercuj Izabellacs, 2011-09-08 16:39

Szia! Én ezt a receptet "málé" néven ismerem. Édesanyámmal szoktuk elkészíteni, mi őzgerincben vagy tepsiben készítjük el. De egyszer mindenképpen kipróbálom gombócokkal is. Örülök, hogy ráleltem a receptre, magamtól (jó pár évig) biztos nem gondoltam volna a gombocókra. (:
Üdv,
Izabella

Erchy
Erchyszo, 2010-04-24 11:48

Szia Klarissz!

Kb.10-12 db-ra elegendő ez a mennyiség. Ha kevés időm van, dupla adagot készítek és egy tepsiben kisütöm,majd szeletelem.

Üdv.:Erchy

Klarissz
Klarisszszo, 2010-04-24 11:22

Szia Erchy!
Ebből az adagból kb. mennyi golyót lehet készíteni?
üdv. Klarissz

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
541