Gorgonzolás körte recept

Gorgonzolás körte
Gorgonzolás körte
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A körte egy kifejezetten finom gyümölcs. Nemrég szerettem volna egy finom ételt megkóstolni, aminek része volt a körte is, de mire odaértem, már megették előlem :-).

Télen megismerkedtünk egy téli változatával, a Mesélő körtével, most nézzük meg, mi készíthető belőle a meleg napokon. 
Viszont ezt a finom és könnyű nyári egyveleget még régen volt szerencsém enni Olaszországban. Roppant egyszerű elkészíteni, s a meleg napokon az egyik legjobb gyümölcsös finomság.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gorgonzola sajttal töltött körte, mentás-sajtos töltött körte, tejszínes-sajtkrémes körte
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magkivájóval kivájjuk a körték magjait, majd enykén megkenjük citromlével a kivájt részt.
  2. A gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel, és megtöltjük vele a körtéket. Ezután a körtéket 1 óra hosszára a hűtő egy hideg pontjára tesszük.
  3. Ha kész, vékonyan felszeleteljük, s összekeverjük egy tálban az olajat, citromlevet, mentát, sót és borsot egy habverővel, s a szeletekre öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385