Göngyölt pulykamell recept

Göngyölt pulykamell
Göngyölt pulykamell
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi, mégis egyszerű étel, amivel ráadásul időt is spórolhatunk, hiszen a köret és a főétel egyszerre készül el!

www.lurpak.com/hu-hu/

hozzávalók / 4 adag

A pulykához

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt pulyka, karácsonyi pulykamell
Szólj hozzá!

elkészítés

A pulykához

  1. A kenyeret kockára vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és beledobjuk a zsályaleveleket. 2-3 percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kenyérkockákhoz.
  3. A tisztított, egész gesztenyét robotgépbe tesszük, és apróra daráljuk, majd mehet ez is a kenyérhez. Hozzáadjuk a felaprított szilvát, a darált pulykahúst, valamint sózzuk-borsozzuk.
  4. Végül hozzáütünk egy egész tojást, és összekeverjük a tölteléket.
  5. A pulykamellet nagy szeletekre vágjuk, hogy fel lehessen göngyölni. A közepét megrakjuk a töltelékkel, majd feltekerjük. Baconnel betekerjük, majd vajjal kikent tepsire tesszük.

A körethez

  1. Az almát, burgonyát és a hagymát tetszőleges formára vágjuk, kissé megsózzuk, majd a hús köré halmozzuk. A tetejét megszórjuk apró kockára vágott vajjal, és az egészet 190 fokos sütőbe tesszük egy órára. Sütés közben időnként locsolgassuk meg a kisülő szafttal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 398
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
11 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1137