r
Nosalty Logó

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3905 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.5 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7760.2 g
  • Cink
    544 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    3418 mg
  • Nátrium
    2179 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1692.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    56 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    243 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 3905 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megtisztítjuk, szárazra törölgetjük. Egy éles késsel a hosszabbik oldal alján kb. 1 centire elkezdjük bevágni, vigyázva, hogy ne vágjuk át, addig vágjuk a húst görgetve, ameddig egy szép nagy szelet lesz belőle. Ekkor kicsit kiklopfoljuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastag legyen. Kívül-belül enyhén megsózzuk (óvatosan a sózással, mert a töltelék és a bacon sós), és megszórjuk borssal.
  2. A tehéntúrót, a juhtúrót, a tejfölt, a megtisztított és lereszelt fokhagymát, a leöblített és alaposan lerázott aprított petrezselymet, a nagy lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot alaposan elkeverjük, borsozzuk. Egyenletesen rákenjük a karajra, és szorosan feltekerjük.
  3. Tepsibe tesszük, és a bacon szeletekkel befedjük úgy, hogy a szalonna szeletek kicsit fedjék egymást. Aláöntünk 5-6 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és 210 fokos sütőben kb. 75 percet sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és további kb. 10-15 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A megsült húst kivesszük a sütőből, és 10 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5569
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

A piacon nagyon szép karajt tudtam venni. Így a csontból tejfölös zöldbablevest készítettem, és a karajhúsból pedig ezt a finomságot. Hozzá köretnek egy majonézes krumplisalátát készítettem, amit Borbás Marcsi műsorában láttam. A két étel annyira összhangban van, hogy szerintem nagyon-nagyon finom együtt. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 333 kalória van.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek